eger

2017.11.20. 17:47

Finom étkek, fejlődő kapcsolatok

Elkezdődött az Európai Szakképzési Hét, mely egész Európában a szakképzések népszerűsítéséről szól.

J. H.

Idén sem marad el az Egri SZC Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziumában a közkedvelt Szlovák Konyha Hete. A rendezvény megnyitója hétfőn délután volt az egri iskolában, ahol a köszöntőket és a diákok műsorát követően a szlovák vendégek tálaltak ínyenc, újragondolt tradicionális étkeket a meghívottaknak.

Országunkban mind a negyvennégy szakképzési centrum részt vesz e program megszervezésében, így az Egri Szakképzési Centrum is a nyolc tagintézményével – nyilatkozta Fábri Eufrozina, az Egri SZC igazgatója. Hozzátette: a hét színes, interaktív programokkal, kulturális, szakmákat népszerűsítő rendezvényekkel telik. Az eseményekhez sorolható a Szlovák Konyha Hete, melyet az egri KERI-ben szerveznek meg idén is. A rimaszombati partnerintézménnyel már évek óta tart a megyeszékhelyi iskola kapcsolata.

– Ezen a héten az egri intézményben egy héten keresztül a vendégek szlovák ételeket főznek a tanulóinkkal, oktatóinkkal, melynek köszönhetően kölcsönös tapasztalatszerzésre nyílik lehetőség. Tavasszal mi is megszervezzük Szlovákiában a Magyar Konyha Hetét – közölte Fábri Eufrozina.

Egy héten keresztül a vendégek szlovák ételeket főznek Fotó: Berán Dániel

A rimaszombati oktatási intézmény igazgatója, Jaroslav Bagacka elmondta: baráti kapcsolatuk évről-évre fejlődik, s szeretnék még tovább mélyíteni, bevonva az intézmények pedagógusait és diákjait egyaránt.

J. H.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában