beruházások

2019.11.11. 16:58

Folytatódik Heves megyében a Magyar Falu Program

A programnak is köszönhetően a megye települései látványosan fejlődhetnek.

M. H.

Megyénkben két és fél milliárd forintból valósulhatnak meg fejlesztések a Magyar Falu Program forrásaiból, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által elnyert támogatási összeggel együtt közel ötmilliárd forint érkezett – jelentette be dr. Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke hétfőn a megyeházán tartott sajtótájékoztatóján.

A legutóbbi döntés értelmében a sikeresen pályázók önkormányzati utakat újíthatnak fel, járdákat építhetnek, temetőrekonstrukciót hajthatnak végre, de bővíthetik óvodáikat, s újakat is építhetnek, közterületek karbantartását szolgáló eszközöket szerezhetnek be, orvosi szolgálati házakat építhetnek. Dr. Juhász Attila Simon úgy fogalmazott, a programnak is köszönhetően a megye települései látványosan fejlődhetnek.

Elmondta, a program folytatódik, s a következő években a kisvárosi fejlesztési programban is lehet pályázatot benyújtani. Hangsúlyozta, a Heves Megyei Önkormányzat a továbbiakban is segítséget nyújt az önkormányzatoknak, hogy a helyi fejlesztési tervek megvalósulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában