Közbiztonság

2019.04.10. 11:05

Fontosak lennének a térfigyelő kamerák Dormándon

A közlekedés biztonsága javulhatna, illetve az átutazó bűnözést is csökkenthetné a rendszer. 

S. S.

A házi gondozói, illetve gyermekjóléti szolgálat munkáját értékelte ­legutóbbi ülésén a település képviselő-testülete. A házi gondozás, illetve­ az idősápolás negyven ellátottra terjed ki – tudtuk meg Rajna Kálmán polgármestertől. – A faluban négy házi gondozó tevékenykedik, ők naponta folyamatosan figyelemmel­ kísérik a gondozottakat, látogatják őket, attól függően, hogy kit milyen mértékben kell.

A faluvezető ­tájékoztatása szerint a testületi ülésen a képviselők meghallgatták a rendőrség beszámolóját is a község közbiztonsági helyzetéről. A megállapítások szerint stagnál a bűnözés, a bűnügyi mutatók az elmúlt évekéhez hasonlóak. Megnyugtató kijelentés is elhangzott a rendőrségi ismertetőben: súlyos bűncselekmény nem történt a helységben.

A tanácskozáson mindezeken túl szó volt arról is, hogy javíthatna a helyzeten a térfigyelő rendszer kiépítése, hiszen a falun át vezet át a 31-es és a 33-as főközlekedési útvonal. Részben a közlekedés biztonsága javulhatna, illetve az átutazó bűnözést is csökkenthetné a rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában