felújítás

2019.08.22. 18:59

Három év alatt, két ütemben szépül meg az egri főszékesegyház

Az épület körül rendezik a zöldfelületeket és a parkolókat, és új körmeneti utat is kialakítanak.

Süli K.

Szeptember elején elkezdődik a bazilika felújítása – jelentette be Ficzek László, az Érseki Vagyonkezelő Központ igazgatója, általános helynök csütörtökön az Egri Lokálpatrióta Egylet Programján. Az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban megrendezett esemény keretében a főszékesegyház rekonstrukciójának részleteit Rudolf Mihály építész, a felújítás tervezője ismertette, előadásának végén jelentette be Ficzek László az örömteli hírt.

Rudolf Mihály előadásából kiderült, kívül s belül egyaránt megszépül a bazilika, és az azt körülvevő zöldfelületek is megújulnak. Belül többek között kicserélik a burkolatokat, restaurálják a freskókat, és az elektromos hálózatot is korszerűsítik. A munkálatok kiterjednek az altemplomra is, itt egyebek mellett gondoskodnak a megfelelő páraelvezetésről, és korszerű világításról is.

Az épület körül rendezik a zöldfelületeket és a parkolókat, és új körmeneti utat is kialakítanak. A munkálatokat két ütemben végzik majd el, és három évig fognak tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában