eger

2019.09.17. 15:31

Hasznos kurzus indult az egyetemistáknak

Vállalkozói kompetenciafejlesztés a kamara segítségével.

G. Zs.

Az első órán az alapokkal ismerkedtek Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) az országban másodikként indított olyan tantárgyat, amelyen kamarai ismeretekre tehetnek szert az érdeklődő hallgatók. A felsőoktatási intézmény és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) együttműködése hívta életre a kurzust, melyre szaktól függetlenül jelentkezhettek az egyetemisták, az őszi félévben már 16 diák hallgathat érdekes előadásokat.

Az első órán az alapokkal ismerkedtek Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban című szeminárium célja egyrészt, hogy a diákok megismerjék a kamarai szolgáltatásokat, másrészről erősíteni szeretnék a vállalkozói gondolkodást és elősegíteni a vállalkozóvá válást. Az első órán dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke ismertette a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara működését és főbb feladatait. File Sándortól, a HKIK főtitkárától pedig megismerhették megyénk gazdasági helyzetét. A félév hátralévő részében további hasznos előadásokat hallgathatnak a kurzusra jelentkezők, egyebek között betekintést nyerhetnek a cégalapítás rejtelmeibe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában