Határozatképtelenség miatt elmaradt a rendkívüli egri közgyűlés

Oroján Sándor, a Fidesz-KDNP Egri Képviselőcsoport képviseltében kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, azonban a szombat reggel 8 órai időpontra meghirdetett ülésre a 18 tagból csak heten érkeztek.

Gidai Zsanett

Nem volt határozatképes szombaton az egri közgyűlés Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A rendkívüli közgyűlésen három napirendi pontot tárgyaltak volna. A Fidesz-frakció kérte, hogy a Mirkóczki Ádám polgármester számoljon be az önkormányzatnál folyó jelenlegi projektekről, a déli-iparterület fejlesztésének jelenlegi helyzetéről, és az Európai Unió és a Magyar Kormány által finanszírozott fejlesztések ügyében tervezett jövőbeni lépésekről. A Fidesz-KDNP frakció tagjai közül Lombeczki Gábor, Orosz Lászlóné, Oroján Sándor, Juhász Ádám és Kovács Cs. Tamás voltak jelen, rajtuk kívül dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk Mozgalom) és dr. Pócs Alfréd (Egri Városvédők Egyesülete) jelentek meg.

– Tekintettel arra, hogy közgyűlést nem tudunk tartani, így a kért tájékoztatást írásban átadtuk a képviselőknek és szóbeli kiegészítéssel is élek – jelentette ki a polgármester.

Nem volt határozatképes szombaton az egri közgyűlés Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Először a koronavírus körül kialakult helyzetről beszélt. Mint ismeretes Orbán Viktor, miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy bezárnak az iskolák. A polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, már ezt megelőzően egyeztetett az óvodák és bölcsődék vezetőivel a hétfői bezárásról. – Azon fogunk dolgozni, hogy az élelmezési és az oktatási és köznevelésiügyi intézmények bezárásával kapcsolatos feladatokat megoldjuk – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

A polgármester elmondása szerint a déli-iparterület projektjeinek 2018. augusztus 31-ig el kellett volna készülniük, de ez nem történ meg, az előző vezetés kétszer kérte a határidő módosítását. 2018 végére két projektelem elkészült, a másik három azonban nem. Kiemelte, a szakirodák levelezéséből látszik, hogy tudtak a közelgő határidőről, azonban erről senki nem szólt neki. Amint kiderült a hiányosság levelet küldtek a Miniszterelnökségnek, amire elutasító válasz jött. Méltányosságot kértek, hogy be tudják fejezni a fejlesztést.

A beszámoló után Oroján Sándor, frakcióvezető szót kért, amit azonban nem kapott meg, mivel nem közgyűlés volt.

Portálunk kérdésére elmondta, felháborítónak tartja, hogy nem reagálhatott, hiszen párbeszédre minden városban szükség van anélkül nehéz együttműködni. – Furcsa, hogy egy vastag paksamétát kaptunk ma reggel tájékoztatásul, ami pár száz oldalas és lehetőségem sincs öt perc alatt átnézni. De nem láttam benne válaszokat a kérdéseinkre – nyilatkozta a frakcióvezető.

Szerinte, a polgármesternek alig húsz támogatási szerződést kellett átolvasnia, és érdekesnek találja, hogy sem ő sem a kollégái nem vették észre a határidő lejártát. – A határidőmódosítás kérelem olyan egyszerű dolog, amit a város vezetőjének magának kellene tudnia, nincsenek hivatali alkalmazottak, akik szóljanak, hogy lesz egy határidő – reagált a fegyelmi eljárásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában