22°
21°

Kölyökből lett igazi ketrecharcos, most Amerikában küzd az álmaiért

Borics Ádámot aligha kell bemutatni az észak-hevesi térségben.

A ­különleges küzdősportban ­remekelő fiatalember­ idén áprilisban a Budapesten ­megrendezett Bellator MMA 196 és Kick-boxing 9 gálán már bizonyított, nemrégiben pedig az Egyesült Államokban mutatta meg, hogyan is küzd a ketrecben egy igazi magyar harcos. A siroki ­származású „The Kid”, azaz Kölyök, becenevet viselő ­pehelysúlyú harcos szeptember 21-én, az Egyesült Államokban megrendezett Bellator 205 verseny során a brazil származású Josenaldo Silva „­Naldo” ellen aratott fölényes győzelmet, s vált súlycsoportja bajnokává. A Bellatorhoz két évre leszerződtetett Ádámot most az államokban eltöltött hónapjairól, edzéseiről, csapatáról, terveiről kérdeztük.

– Számos küzdősportban – thai box, kempó, majd MMA (ketrecharc) kipróbálta magát. Mikor döntötte el, hogy az utóbbit választja?
– Először egy thai box edzésre mentem Egerbe, később váltottam kempóra és MMA-ra. Már ekkor éreztem, hogy ez szerelem első látásra. Kicsi korom óta érdekelnek a küzdősportok, de sokáig nem volt lehetőségem gyakorolni.

– Olyan nagy nevekkel edz most együtt, mint Henri ­Hooft, Greg Jones, Luke Rockhold, Robbie Lawrel. Mesélne egy kicsit a csapatról? Mennyit fejlődött Henri irányítása alatt? Hogyan tudtak segíteni, hogy meccsről meccsre a legjobb formáját nyújtsa?
– Most a Hard Knocks 365-ben vagyok azokkal a srácokkal, akik már voltak UFC-világbajnokok, tehát a sportban már a csúcson vannak. Nagyon furcsa érzés volt, mikor először láttam őket, hiszen eddig csak a tévéből figyelhettem­ pályafutásukat, ma már pedig azt mondhatom, hogy barátok vagyunk. A legtöbbet talán Greg és Kami Barzini tudott még hozzátenni a birkózásomhoz, illetve a védekezésem fejlesztéséhez. Henrivel, a főedzőmmel, nagyon jó a kapcsolatom. Különleges srácnak tart engem, amolyan csodakölyöknek, ezt most is jelezte a meccs előtt. Úgy érzem, nagyon jól beilleszkedtem a csapatba, már több mint egy éve itt vagyok. Nagyon sokat fejlődtem, jól is érzem magam velük, ők így az amerikai családom.

– Két évre szerződtették a Bellatorhoz­. Mikor várható a következő tétmérkőzése?
– Ez egy négymeccses szerződés, melyet két év alatt kell lebunyóznom. Eddig két mérkőzést játszottam. Most azon dolgozunk, hogy decemberben tudjak még valahol verekedni. Aztán jövő áprilisban megint jön a Bellator Budapestre, amin valószínű főmeccset kapok.

Borics Ádám (balról) két évig az Egyesült Államokban harcol. Áprilisban Budapesten versenyez Fotó: beküldött

– Akik követik a ­médiás felületen keresztül, tudják, hogy kemény ­diétára volt fogva, hiszen 73 ­kilóról 66-ra kellett fogynia, hogy pehely­súlyban tudjon harcolni. Elmondaná nekünk, hogy mit is jelentett, foglalt magában ez a „fogyókúra”?
– Azt tudni kell, hogy az átlagsúlyom, amikor edzek és egészségesen étkezem, akkor 75–76 kilogramm között mozog és diétával nagyjából 3–4 kilót tudok ledobni. Elárulom, hogy szerdán még 73 kilót mutatott a mérleg, csütörtökön reggel 9-kor pedig már a mérlegelés volt. Na, aznap reggel fél hatkor keltem és akkor még volt plusz 3,7 kiló rajtam. Ezt kellett valahogy kiizzadni. Ennek egyik módja, hogy beülsz a szaunába, vagy beöltözve biciklizel, s közben nem pótolhatod a folyadékot. Ez számomra minden alkalommal nehezebb lesz, mert egyre jobban izmosodom. Az emberek nem látják kívülről, ami itt történik, de ez a legkeményebb az egészben. Utána már a harc csak szórakozás.

– Újabb célja?
– Van még pár név, akikkel szeretnék verekedni. Aztán egy világbajnoki cím, amit otthon szeretnék megsze­rezni.

– Üzen valamit a rajongóinak, az olvasóknak?
– Merjenek nagyot álmodni és higgyenek benne. Mindig azt mondtam édesapámnak, hogy „nem akarom le­élni az életemet úgy, hogy nem próbáltam meg”. Köszönöm szépen mindenkinek, aki velem volt, szurkol, követ. Meglepett mennyien írtak, hogy nézték a mérkőzést. Nagyon sok erőt adott ez nekem. Rendkívül hálás vagyok ezért az embereknek, sokat jelent ez számomra.

Hozzászólások

22°
21°
Közepesen felhős
Cs
20°
P
20°
Sz
18°
V
15°

Hirdetés

XI. Csipkebogyó Fesztivál Szarvaskőben

Hirdetés

Melyek a Gazdasági Versenyhivatallal való együttműködés lehetséges előnyei?

Hirdetés

Hirdetési tanácsadót keresünk!
kevesen tudnak létezésükről
Távolba meredő piszeorrú majmokat ábrázol az év természetfotója
balhé / 28 perce
Biztonsági őrök vertek meg egy fiatalt Egerben
A rendőrséghez nem érkezett bejelentés.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZEIFERT LÁSZLÓ életének 70. évében elhunyt. Temetése 2018. október 17-én 10.30 órakor lesz az egerszalóki temetőben. Gyászoló felesége, gyermekei, menye, veje és unokái.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy FARSANG SÁNDOR életének 74. évében elhunyt. Temetése a Hatvani temetőben 2018. október 17-én 10 órakor lesz. Előtte engesztelő gyászmise a temető kápolnájában. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy a szeretett feleség és édesanya SOMFAI CSABÁNÉ 68.évesen váratlanul elhunyt. Temetése 2018. október 18-án 11.30órakor lesz az egri Kisasszony temetőben az engesztelő gyászmisét követően. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk , hogy GÁL ISTVÁN nyugállományú honvéd alezredes 2018. október 5-én hosszantartó súlyos betegségében elhunyt. Hamvait Katonai Tiszteletadással 2018. október 18-án 12 órakor helyezzük örök nyugalomra a Sarudi köztemetőben. Gyászoló családja és a Magyar Honvédség.
Köszönetet mondunk mindazoknak akik SZABÓ MIKLÓS temetésén részt vettek és fájdalmukban osztoztak. A gyászoló család
Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk, hogy TIPARI ZOLTÁNNÉ szül: Molnár Etelka az -Egri Közúti Építő Vállalat- volt dolgozója életének 88. évében türelemmel viselt betegségben elhunyt. Temetése 2018. október 19-én 15 órakor az egri Kisasszony Temetőben lesz. Elötte 14.30 órakor engesztelő gyászmise a temető kápolnájában. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatom, hogy ZELEI ISTVÁNNÉ édesanyám elhunyt. Temetése a Lajosvárosi temetőben 2018. október 15-én 15.30 órakor lesz. Gyászoló fia.
Hálás szívvel köszönetet mondunk mindazoknak, akik drága halottunkat DOMÁN ANDRÁS-t utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy KÁSÁNÉ KISS MÁRIA türelemmel viselt betegség után 2018. október 8-án elhunyt. Hamvait utolsó útjára 2018. október 19-én 14 órakor kisérhetik el a mezőkövesdi temetőben. Emléke szívünkben él!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy KRAJCSOVICS JÓZSEF életének 67.évében elhunyt. Búcsúztatása Egerben a Rózsa Károly ut. 1.sz.alatt lesz 2018. október 13-án 11órakor. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy DOMÁN ANDRÁS felejthetetlen férj, édesapa, nagyapa, testvér, -az Agria Volán nyugdíjasa- életének 75.évében türemmel viselt hosszantartó betegség után elhunyt. Temetése Egerben a Lajosvárosi temetőben 2018. október 10-én 14 órakor. Elötte 13.30 órakor gyászmise a Lajosvárosi templomban. A gyászoló család
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik RÁCZ ALÍZ búcsúztatásán részt vettek, utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család
Hálás szívvel köszönetet mondunk mindazoknak, aki szeretett lányunkat KOVÁCS ZSUZSANNÁT utolsó útjára elkísérték és fájdalmunkban osztoztak A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk azokkal akik ismerték és szerették, hogy KIRÁLY GYÖRGY a Hm-i Vízmű Zrt. volt dolgozója 69.évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatója 2018. október 9-én /kedden/ 14órakor az egri Lajosvárosi temetőben lesz. Szerető felesége és fia.
Megrendülten tudatjuk, hogy SZABÓ MIKLÓS az Eszterházy Károly egyetem volt gazdasági igazgatója életének 62.évében nagy türelemmel viselt betegségében 2018. szeptember 21-én elhunyt. Hamvait az egri Hatvani temetőben helyezzük örök nyugalomra 2018. október 12-én 13 órakor. Elötte 12.30 órakor engesztelő gyászmisét a temető kápolnájában tartunk. Gyászoló felesége Szabóné Tóth Lilian
Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyám, nagymamám özv. SCHWARCZ DÁVIDNÉ szül. Domán Apollónia ( Pólika néni) életének 93. évében elhunyt. Búcsúztatására , örök nyugalomba helyezésére szűk családi körben került sor a Bazilika altemplomában. A gyászoló család
Fájó szívvel emlékezünk szerettünkre KISZÁLY PÉTERRE halálának 20. évfordulóján. Felesége, Fia, Lánya és Unokái
Mély megrendüléssel, fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy szeretett gyermekem BÓTA ILONA életének 61.évében elhunyt. Temetése 2018. október 4-én 15.30 órakor lesz az ostorosi temetőben az engesztelő szentmisét követően. Édesanyja és a gyászoló család Ezúton fejezzük ki köszönetünket mindazoknak akik jelenlétükkel fájdalmunkban osztoztak.
Mély fájdalommal tudatjuk,hogy NAGY MIKLÓS -kertész- életének 70. évében hosszas betegség után elhunyt. Temetése 2018. október 4-én 10 órakor az egri Hatvani temetőben lesz. A gyászoló család
Mély fájdalommal és fájó szívvel tudatjuk, hogy a felejthetetlen drága édesanya, nagymama és rokon HADHÁZY SZABOLCSNÉ szül. Varga Mária - nyug. tanárnő - méltósággal viselt hosszantartó , súlyos betegség után életének 71. évében elhunyt. Temetése az ostorosi temetőben 2018. október 6-án 12 órakor lesz. A gyászoló család.
gyöngyös / 47 perce
Aprónak tűnő, ám annál fontosabb munkát végeznek Gyöngyösön
Hliva Éva
eger / 1 órája
Rendhagyó előadások a Neumannban
Süli K.
SPORTLÖVÉSZET / 1 órája
Komlósi Kálban tartotta a serleget
B. Cs.
KARATE / 1 órája
Nagynak bajnoki cím, Dudásnak ezüst
B. Cs.
VÍZILABDA / 1 órája
MK: Egerben juthatnak tovább a ZF gárdái
B. Cs.
TESTÉPÍTÉS / 1 órája
Czikó hét kiló izommal gyarapodott
S. K.