2018. 04. 19. 13:50 |
Visszamenni vagy otthon maradni? Ez a kérdés minden kismama fejében megfordul.

Vannak, akik kihasználják a három évet, és eszük ágában sincs visszatérni a munka világba és sajnos azt mondhatjuk, vannak olyan anyukák is, akiknek ez nem kérdés, mert a válasz az, hogy menni kell. Vissza kell menni, ha tetszik, ha nem, mert másképp nem tudna megélni a család.

Az anyukák egymás közt is gyakran vitatják e kérdést, pro és kontra egyaránt megállja a helyét a válasz. Ám sokszor még a szakembereket is megosztja, hogy a bölcsődei nevelés előnyös-e vagy sem a kisgyermek számára. Nem tudni, mi a helyes, mindenkinek más, mindenkinek a saját életkörülményei, lehetőségei, környezete határozza meg a választ. A lényeg, a döntés! Ha marad azért, mert gyermekével szeretne lenni és nem azért, mert nem tudja hová tenni. Ha pedig dolgozna, akkor azt nyugodtan tegye, azzal a biztos tudattal, hogy gyermeke a legjobb kezekben van.

Régi hagyománya van a bölcsődének. A világon a legelsőt Párizsban alapították 1844-ben és 1852. április 21-én pedig már hazánkban is megnyílt az első bölcsőde Budapesten, a Kalap utcában. A bölcsődék napja 2010-től ezen a napon államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz. A világnapok sorában erről bizony érdemes megemlékeznünk, mert szükségességüket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy szűkebb hazánkban is telt házzal működnek a bölcsődék.

Címkék

Hozzászólások