Markhot Ferenc Kórház

2020.01.03. 14:00

Heves megye első újévi babáját köszöntötték az egri kórházban

Ebben az új esztendőben is nagy figyelmet kaptak a megye első csöppségei. Lóránt János, egy szarvaskői család gyermeke lett Heves megye első babája, őt és szüleit már köszöntötte is a megyei közgyűlés elnöke.

Sz. K.

Fotó: Nemes Robert

Megérkeztek az új év babái az egri Markhot Ferenc Kórházban is. Idén Heves megye első babája, aki a Lóránt és János keresztneveket kapta, január elsején 1 óra 38 perckor, császármetszéssel jött világra az intézményben – jelentette be dr. Hernádi László, a szülészet-nőgyógyászati osztályvezető főorvosa. Elmondta, a kisfiú 3300 grammal, 50 centiméterrel született, mégpedig egy szarvaskői család második fiúgyermekeként. Az újszülöttet és szüleit Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Vácity József, a kórház főigazgatója ajándékkal köszöntötte pénteken az osztályon. A baba egy erdész kalapot kapott az elnöktől stílszerűen, mivel az édesapa, Nahóczki László az egri erdészet vezetője, s harmadik generációs erdész.

Eger első babáját Lottinak hívják, ő január 2-án 8 óra 25 perckor, szintén császármetszéssel jött a világra, 3350 grammal és ötven centiméterrel. A családban ő a második gyermek. Mindkét újszülött és anyukájuk jó egészségnek örvendenek.

Mint megírtuk, az egri intézményben nőtt a születések száma, 2018-ban 1299 baba született, 2019-ben pedig 1306. Dr. Hernádi László főorvos megjegyezte, az elmúlt időszakban öt új rezidens kolléga érkezett az osztályra, ez a nyugdíjba vonuló kollégák pótlását, valamint a munkájuk folytonosságát is garantálja.

A hatvani Albert Schweitzer Kórházban január elsején reggel 6 óra 49 perckor született meg Hanna, 2020 első újszülöttjeként. A kislány 3250 grammal 53 centiméterrel látta meg a napvilágot – tudatta Zelnik Krisztina sajtófelelős minőségirányítási és pályázati irodavezető, hozzátéve, a kórház nevében dr. Haklik Edina orvosigazgató köszöntötte a csöppséget, aki harmadik gyermek a családban, s két fiútestvére van.

Az év első újszülöttje, Lóránt János és szülei Egerben Fotó: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Az új évben fiúk születtek elsőként a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban – közölte T. Bokros Mária sajtóreferens. Ismertette, Milán, az év első napján este fél hétkor jött a világra az intézményben. A baba kicsit korábban érkezett a tervezettnél, de teljesen egészséges, súlya 2650 gramm és 51 centiméter. Nagy szeretettel várták érkezését szülei, lévén, hogy ő az első gyermek a családban. Édesanyjával ludasi otthonukba érkeznek majd haza. Gyöngyös 2020-as első csecsemője szintén kisfiú, ő a Krisztián nevet kapta, és január 2-án született, 3450 grammal és 52 centiméterrel.

Mindkét újszülöttet szombaton köszönti ünnepélyesen is a kórház és a gyöngyösi városvezetés.

Dr. Szelva István, a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa közölte, a szülészeten a tavalyi évben 823 kisbaba született, köztük kilenc ikerpár. A kismamák bizalommal vannak a gyöngyösi szülészet iránt, melyet modern, családbarát környezet és jó szakmai munka jellemez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában