gyöngyös

2018.12.11. 14:58

Hitet tettek a Mátraalján is

Az országos adventi programsorozatot jövő héten Viseg­rádon folytatják.

H. É.

Eperjes Károly ünnepi szavalata a Belváros tér színpadán, Dobróka László (balra) meghívására Fotó: Czímer Tamás

Az advent: a várakozás időszaka a kereszténység legjelentősebb ünnepére – szólt a Belváros téren megrendezett bronzvasárnapi ünnepségen Dobróka László. Az Ajándékdoboz Közhasznú Alapítvány tulajdonosa az ezeréves keresztény kultúra védelmére hívta fel a figyelmet.

Eperjes Károly ünnepi szavalata a Belváros tér színpadán, Dobróka László (balra) meghívására Fotó: Czímer Tamás

– Keszthelyről indult egy országos programsorozat, amelyhez idén első alkalommal csatlakozik az alapítványunk. Célunk pedig mindezzel, hogy itt, a mátraalján is hitet tegyünk a karácsony keresztény üzenete mellett. A város büszke lehet arra, hogy építi és nem dönti le a keresztény jelképeket, ezt bizonyítja az új kereszt is a Szent Bertalan-templom felújított tornyán – fűzte hozzá.

Az országos adventi programsorozatot jövő héten Viseg­rádon folytatják, majd a negyedik vasárnap Budapesten ér végét a rendezvény, amely mellé minden alkalommal egy alapítvány is csatlakozik. Az ünnepség után a téren beszédet mondott még Balog Gyula helyi plébános és Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész Ady Endre karácsonyi versét szavalta el.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában