Füzesabony és körzete

2018.08.20. 17:30

Hosszú hétvége Rúzsa Magdival és művészekkel

Főzőversennyel, díjátadással és lézerharccal színesített falunap, egy zajoktól csendes művésztelep, zumba tánccal és polgármesteri köszöntővel induló Legyen tánc! fesztivál. Ez a mostani hosszú hétvége rövid leltárja. Ami pedig a tartalmat illeti, mindenhol jó hangulatú közösségek szórakoztak a rendezvényeken.

Sike Sándor

A negyedik Legyen tánc! sztárvendége Rúzsa Magdi volt. Hatalmas közönsége volt az énekesnőnek Fotó: Korsós Viktor

Túl voltak már a mezőtárkányiak a főzőversenyen, a frissítő záporon, az interaktív rendőrségi és tűzoltó bemutatón, a habpartyn, s dúlt még a – többnyire gyerekek vívta – lézerharc, amikor megérkeztünk a település rendezvényére, a falunapra. Az eseményen a tíz és másfél éves gyermekével kikapcsolódó anyukát, Képesné Kis Melindát arról kérdeztük, hogy tetszik a program. Szerinte nagyon sok az érdekesség, szívesen jönnek az emberek.

– Elég sűrű programok vannak azért nálunk, így aztán jól érezzük magunkat, kint vagyunk levegőn. A kicsit még nem, de a fiút nagyon érdekli ez a lézerharc – mondta az anyuka.

– Ötöt játszottam, abból kettőben kikaptam, de jó volt a habparty is, lehetett utána szárítkozni – fűzte hozzá Zsombor anyukája mondandójához.

A negyedik Legyen tánc! sztárvendége Rúzsa Magdi volt. Hatalmas közönsége volt az énekesnőnek Fotó: Korsós Viktor

A tizenegyedik alkalommal megrendezett falunapon Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerést vehetett át Veres Károlyné a falu polgármesterétől, Tóthné Szabó Anitától. Ugyancsak itt akasztották a mezőtárkányi futballcsapat tagjainak a nyakába a megyei III. osztályban kivívott első helyért járó aranyérmet.

Jordán Marcsi és csapata, a hozzájuk csatlakozó besenyőtelki mazsorettek zumba táncával nyitották meg a Rúzsa Magdi élő koncertjébe és tűzijátékba torkolló negyedik Legyen tánc! fesztivált Füzesabonyban. A zumbások ezúttal is nemzetközi csapatot alkottak, hiszen most is közöttük volt a brit származású Chriss, aki évtizedek óta a világot járja. Mint közölte: nagyon úgy tűnik, hogy jó időre itt ragadt.

Átvette a díjat a bajnokcsapat Fotó: Stefán-Berkes Anna

A megnyitó ünnepségen jelentette be Nagy Csaba polgármester, hogy kik nyerték el a „Virágos porta” díjait. Családi ház kategóriában Tóth Tibor nyugdíjas, intézmény kategóriában a Füzesabony Városi Könyvtár vehette át az elismerést.

 

A kitüntetett

Veres Károlyné negyven éven keresztül egyetlen munkahelyén, a mezőtárkányi iskolában példaértékű, megbízható és szakmai szempontból sikeres tanítói munkát végzett. Gyermekek százait tanította az írás és olvasás tudományára. Hosszú éveken át alsó tagozatos munkaközösség-vezetőként az intézmény szakmai tevékenységének koordinálója volt. Töretlen hivatástudatával és kitartó nevelői tevékenységével hozzájárult a Mezőtárkányi Általános Iskola és a pedagógus hivatás elismertségének növeléséhez.

Szabadkéz

Betértünk a szihalmi Magyar Tár-Házba is. Itt három héten át tart a Munkácsy- díjas Kótai Tamás vezette I. Szabadkéz Művésztelep. Gulyás Andrea festőművész a Hírlapnak elmondta, hogy az esemény lehetőséget teremt a tíz, közöttük több Munkácsy- és Ferenczy-díjas művésznek, de két egri egyetemistának is a műfaji kötöttségek nélküli alkotásra, kapcsolatteremtésre. A művésztelep – ami közös kiállítással zárul augusztus 26-án – munkájáról később bővebben is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában