Főzőverseny

2019.06.29. 18:47

Huszonegy polgármester kavart a bükkszéki versengésen

Mára nem csak hazai, hanem felvidéki, erdélyi, vajdasági csoportok is visszajáró vendégek.

B. K.

Idén sem csalódtak azok, akik a hét végi események közül a Bükkszéken rendezett Polgármesterek Főzőversenyét választották. A csapatok ezúttal is kitettek magukért. Nem csak a jó falatokról, hanem a felhőtlen szórakozásról is gondoskodtak.

Aki szereti a hagyományos, magyar konyha ízeit, illatait, az évről évre beilleszti nyári programjai közé a polgármesterek főzőversenyét. Nem véletlenül. Ennyi különleges gulyást, pörköltfélét, tokányt ritkán kóstolni egy helyen.

Az idei versenyt az egercsehiek káposztás, füstölt húsos bablevese nyerte, a második helyezést az árpádhalmiak kakaspörköltjének ítélték oda, a harmadik legjobb ételnek pedig a bodonyiak zúzapörköltje bizonyult. Dósa Tibor, királyi főszakács, a zsűri elnöke szerint a bükkszéki verseny különlegessége abban rejlik, hogy a nevező csapatok kivétel nélkül beleteszik ételeikbe a legkülönlegesebb fűszert, a barátságot, és a jókedvet.

Az eredményhirdetéskor egy megható pillanatnak is tanúi voltunk. Zagyva Ferencné polgármester hamarosan nyugdíjba vonul, s nem indul az őszi választáson. Mint községvezető, elköszönt hát mindenkitől. Jövőre, tizenöt év után új polgármester köszönti Bükkszéken a versenyzőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában