programajánló

2019.01.31. 16:01

Ilyen programok közül válogathat a hétvégén Heves megyében

Ezen a hétvégén is találhatunk kedvünkre való programokat szűkebb hazánkban.

Süli K.

Péntek

Eger Február 16-ig látogatható az Eventus Művészeti Iskola Poszthumán című tanár-diák kiállítása a Vitkovics Házban.

Szombat

Szomolya Első alkalommal rendezik meg a Szomolyai rétes- és kocsonyaversenyt a faluházban A program reggel hét órakor kezdődik, az esemény célja, hogy az érdeklődők megismerhessék a réteskészítés folyamatát, elsajátíthassák a fortélyait. A rétes helyben készül, a kocsonyaversenyre azonban otthon készített ételekkel neveznek.

Eger Reggel kilenc órától rendezik meg az Ötágú síp üzenete vers-és prózamondó találkozót felső tagozatos diákok számára a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban. A fiatalok magyar költők és írók verseivel, prózarészleteivel készülnek.

Heves Szombaton és vasárnap is bemutatja a Ke-tó-ló Produkció a De Mi Lett A Nővel? című egyfelvonásos férfimeséjét. Mindkét nap délután öt órától várják az érdeklődőket a művelődési központban.

Eger Bélkő-karoló gyalogtúra indul reggel hét óra ötven perckor a buszpályaudvarról a Kisbakancsosok Baráti Köre szervezésében. Az útvonal: Bélapátfalva – Ciszterci apátság – Bél kő – Kő út – Bélkő nyak – Kásás út – Péter út – Katona sírok – Lak völgy – Gyári tó – Bélapátfalva. A túrát Juhász István vezeti.

Vasárnap

Noszvaj Télen is várják a túrázni vágyókat Noszvajon. A Forrástúra tanösvény 7,5 kilométer hosszú és nyolc forrást érint. A túrához egy játék is társul, minden forráshoz kapcsolódik ugyanis egy-egy történet, de ezek megismeréséhez először egy-egy verset kell megfejteni. A sikeres megfejtők a túra végén apró jutalomban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában