Ajánló

2018.11.01. 11:16

Ilyen programok közül válogathat a hosszú hétvégén Egerben

Itt a mindenszentek és a Halottak napja, programok közül azonban ezen a hosszú hétvégén is lehet majd bőven válogatni a megyeszékhelyen.

HEOL

November 1. (csütörtök)

Egyiptomi napok a FILO-Pontban

Egyiptomi szimbólumok, orvoslás, művészetek, nevelés, az örökkévalóság házai – képek és gondolatok egy értékőrző civilizációról. Nyitva minden nap 14-19 óra között.

Közös térben: a Szabad Szalon Egyesület kiállítása

Az egyesület 2002-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy a Heves megyében és a megyeszékhelyen, Egerben élő művészek és az egyetemen tanító művésztanárok egy valóban működő közösséget hozzanak létre. A kiállítások bemutatják a közösséghez tartozó festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek munkásságának alakulását, amelyet szeretnének időről időre a művészetkedvelő közönség elé tárni. Az esemény helyszíne a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, a kiállítások megtekinthetők november 3-ig, nyitvatartási időben.

November 2. (péntek)

Gárdonyi-napok

Múzeumpedagógiai foglalkozások és élő irodalom a Gárdonyi-életműhöz és a Gárdonyi Géza Emlékház állandó kiállításhoz kapcsolódóan. A foglalkozásokon Gárdonyi Géza életének eddig járatlan útjait fedezhetik fel és titkosírásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők egészen november 9-ig. Az esemény helyszíne az egri vár. Előzetes jelentkezés szükséges: [email protected].

Halloween és Jazz-est

Halloween alkalmával hangulatos Jazz-estre várják a közönséget Szépasszony-völgyben. A rendezvény helyszíne a Petrény 47-es pince.

Ismerős Arcok-koncert

Egy újabb emelkedett atmoszférájú buli a megyeszékhely egyik legkedveltebb szórakozóhelyén. Az est folyamán az együttes a legkedveltebb dalaiból összeállított műsorral készül amelyben már helyet kapnak a jubileumi koncertturné dalai is.

November 3. (szombat)

I. Egri Vlogger Nap És Slime Show

Délelőtt lehetőség lesz a Bikavér elnevezésű slime elkészítésére Erdélyi Mónikával és Mollival, valamint Karin Dragosszal különböző sminktermékeket lehet tesztelni. Később Maris és Klaudia különböző játékokkal szórakoztatják a közönséget. A rendezvényt Szabyest koncertje zárja. A délelőtt 9 órától kezdődő esemény helyszíne a Márai Központ.

Movember Opening Parti

A hagyomány folytatódik. Az egri movemberes srácok, Bátori Tomi és Barankovics Márk idén is a belváros egyik kedvelt szórakozóhelyén nyitja meg a november Movembert. Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak egy teljes hónapra félreteszik a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel a tevékenységükkel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. Magyarországon 2009-ben indítottuk útjára a hazai Movembert, amely néhány év alatt sikeresen elérte, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a „bajuszos” kampány.

November 4. (vasárnap)

Hinta-Palinta

A játszótér rejtelmes zugaiban elszaporodtak a hintalovak. Csodálatos termetűek és rakoncátlanok. Csak a gyermeki játékos lélek képes megszelídíteni őket. Hannaflóra és Árminka csatára hívja a lovakat, ki a legbátrabb és ki tud lóháton a legszebben énekelni. Akinek kedve van, részt vehet a játékban és végig hallgathatja a magyar költészet legszebb gyermekverseit. Az esemény helyszíne a Harlekin Bábszínház, a kezdés délelőtt 11 óra.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában