heves megye

2018.09.27. 14:45

Ilyen programok közül válogathat hétvégén a megyénkben

Pénteken, szombaton és vasárnap is remek programok közül válogathatunk Heves megyében.

M. H.

PÉNTEK

ANDORNAKTÁLYA Pénteken kezdődik a településen a Fácános szép napok. Az érdeklődők előadást hallgathatnak a fácántenyésztésről valamint Bögös Dániel gitár koncertjét is élvezhetik az érdeklődők. Szombaton húszféle bográcsban készült fácános és egyéb ételt is kóstolhatnak az eseményre kilátogatók, de lesznek gyermekprogramok és szüreti felvonulás is.

EGER Megkezdődik az Eszterházy Károly Egyetem mind a négy campusán a Kutatók Éjszakája. Szeptember 28-án, az egri campuson 9-től 23 óráig tartanak a rendezvények, sőt idén szombaton, szeptember 29-én is várják az érdeklődőket a Varázstoronyba, ahol a különleges, interaktív kísérleteké, látványos bemutatóké lesz a főszerep.

HATVAN A város önkormányzata és Sportstuff Kerékpáros Egyesület szervezésében terepkerékvár-verseny lesz a gyermekek számára. A helyszín a Zagyva-folyó partja. A több kategóriában induló versenyre ingyenesen lehet nevezni kizárólag a helyszínen. Fejvédő használata kötelező, rajtolni csak megfelelő műszaki állapotú MTB kerékpárral lehet.

Ebben az évben sem maradhat el a Kutatók Éjszakája Fotó: Berán Dániel

SZOMBAT

EGERSZALÓK Hétvégén Szent Mihály napi behajtási ünnep lesz a Sáfránykertben. Csikós bemutató, a gyenesdiási dalárda jelenete, táncház, ünneplés, lakoma és mulatság várja az érdeklődőket.

MAKLÁR Szüreti felvonulást tartanak szombaton a településen. A Művelődési Ház mögötti térről indul a program, majd a rendezvény téri színpadon ünnepi népzenei gála kezdődik. A felvonulás előtt 14 órakor nyílik meg Válóczi-Major Katalin festőművész Szintézis című kiállítása, mely október 12-ig tekinthető meg.

EGER A Siketek Világnapja alkalmából szeptember 29-én 15 órától az egri Uránia moziban a Kincsem című magyar filmet vetítik felirattal a hallók és hallássérültek, s a magyarul tanuló külföldiek számára is.

VASÁRNAP

EGER Újra régiségvásár lesz a megyeszékhelyen szeptember 30-án az Agria Parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában