gasztronómia

2019.11.19. 11:40

Ínycsiklandó fogásokkal rukkoltak elő a kompoltiak az országos szakácsversenyen

Az erős középmezőnyben végzett a verseny kompolti csapata.

Heol

Fotó: Vihar Gergely

A kompolti konyha (Kompolt – Nagyút Gyermek és Szociális Étkezde dolgozói) 3+1 fős csapata részt vett egy országos szakácsversenyen, amely a közétkeztetést népszerűsíti. Ács Veronika élelmezésvezető arról tájékoztatta a Heolt, mindössze 550 forint nyersanyag-költség állt a versenyzők rendelkezésere egy 3 fogásos ételsor elkészítéséhez. A verseny témája „Nyári ételek a hagyomány és megújulás jegyében” volt.

A kompoltiak menüje: zöldborsó krémleves sült baconnel, csirkemájas szalvéta tallér kolbászos lecsóval és csokoládés muffin mézes baracköntettel. Beküldött fotó

Megtudtuk, voltak kötelező alapanyagok mint a méz és a lecsó, ezeket be kellett építeni a menüsorba. Tiltott alapanyagok is voltak: mesterséges ízfokozók, adalékanyagok. A verseny feltétele volt, hogy a csapatban legyen egy 35 év alatti versenyző is. A csapat az erős középmezőnyben végzett, mindössze 3 ponttal maradt le Heves megye legjobbjától.

Mentoruk Stiller Tamás volt, aki szerint a csapat szívvel főz, és jövőre is számíthatnak a segítségére.

A csapat tagjai

Csató Zsolt szakács

Szabó Ilona szakács

Ács Veronika élelmezésvezető

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában