Fejlesztés

2019.03.19. 12:50

Ipari parkkal is gazdagodnak az andornaktályaiak

A költségvetés alapján az idei a fejlesztések éve a faluban.

Süli K.

Hamarosan ipari park jöhet létre a településen, a területét már kijelölték, és száznegyvenmillió forint pályázati támogatásnak köszönhetően a közműveket is be fogják vezetni – számolt be portálunknak Vámosi László. A falu polgármestere hozzátette, idén számos egyéb beruházás is várható a községben.

Az M25-ös útnak köszönhetően az ipar is fellendülhet Fotó: T. B.

– Elfogadtuk a költségvetésünket, amelynek ­főösszege 465 millió forint. Ez persze a pályázati támogatásoknak is köszönhető, örülünk, hogy van lehetőségünk fejleszteni. Egy ipari park már régi vágyunk volt, az évek alatt számos befektető érdeklődött nálunk. Most a legideálisabb a létrehozása, hogy az M25-ös autóútnak köszönhetően egyszerűbbé vált a település megközelítése – részletezte a településvezető.

Vámosi László elmondta, pályázati támogatásból új játszóteret, valamint a Nagykertben vizesblokkot alakítanak ki, és a külterületi útjaikat is rendbe hozzák. Számos településhez hasonlóan nagyon várják a Magyar falu program kiírásait, leginkább utak és járdák felújítására, és a helyi bölcsőde fejlesztésére pályáznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában