lovassport

2019.06.16. 20:06

Izgalmas futamokban volt része a Hevesi Vágta közönségének

A Nemzeti Vágta egyik előfutamát rendezték meg szombaton Hevesen.

Sz. K.

A Hevesi Vágtát immár harmadik alkalommal bonyolította le az önkormányzat. A térség lovasainak is szurkolhatott a közönség, a leggyorsabb három versenyző indulási jogot szerzett az országos versenyre, amit október 19-én s 20-án rendeznek Budapesten. Hatvan, Kartal, Szabadkígyós, valamint Heves is továbbjutott a Nemzeti Vágtára.

Érkeztek nevezők többek között Hatvanból, Üllőről és Mezőtúrról, de Heves és Tenk is indított versenylovat. A hevesi lovas, Papp Gábor Acord Alma hátán állt rajthoz, de nem jutott döntőbe. A regionális előfutam szervezőjeként azonban a város, illetve majd az őt képviselő versenyző, szabadkártyával ott lehet a Nemzeti Vágtán.

A Hevesi Vágta döntőjében a legjobban Hatvan lovasa, Vaka István és lova, Déva Szamba teljesített. A Kishuszár Vágta hevesi előfutamát Garai Roland, Újfehértó versenyzője nyerte, BZ Boleró nevű lovával. Ő jutott a budapesti döntőbe. A fogathajtó versenyen Polgár Tibor lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában