időjárás

2019.08.01. 15:57

Jégesővel csapott le a vihar Vécsre (helyszíni videókkal)

Széllel, heves esőzéssel és jéggel érkezett a csütörtöki vihar Heves megyébe.

Heol

A vécsi viharról olvasónk, Nyerges Zoltán küldött két helyszíni videót. A felvételeken jól látszik, hogy az utcákban hömpölyög a víz, a heves esőzéssel pedig még nagy mennyiségű jég is érkezett.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is több járásra másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

A figyelmeztetés szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások mind a zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt. Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában