fejlesztés

2019.06.26. 12:17

Jól halad a Sas úti munka, ez most a legnagyobb infrastrukturális fejlesztés Egerben

Év végére befejeződhet a Sas út rekonstrukciója, mind tartalmában, mind megjelenésében megújul a városrész – hangzott el a szerdai helyszíni sajtótájékoztatón.

Süli K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A területet márciusban adták át a kivitelezőnek, a munka egyharmadával már elkészültek.

Habis László polgármester elmondta, mintegy 900 millió forintból valósul meg a beruházás, belvárosi minőségű köztereket hoznak létre. Jelentős közműépítés, kábelfektetés is zajlik a területen, 830 méteren elkülönített kerékpárút épül és 140 jó minőségű parkolóhelyet építenek.

Reichardt Jenő, Habis László és Kovács Cs. Tamás Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Kovács Cs. Tamás, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, már közel harminc éve várnak a környéken élők erre a beruházásra. Az egyébként hangulatos terület állapota leromlott az elmúlt évtizedekben, nagy öröm, hogy ez most megváltozhat.

Reichardt Jenő, a kivitelező vállalkozás képviselője szerint faltól-falig megújul a Sas út, egyszerre dolgoznak az Északi és a Déli oldalon is, bíznak benne, hogy év végére forgalomba lehet helyezni az útszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában