Bükkszék

2019.07.28. 15:32

Jól mulattak a vendégek a negyedik Vajdasági napon

Az idén is remek hangulatban telt az immár negyedik alkalommal megrendezett Vajdasági nap Bükkszéken.

B. K.

Az idősek napi rendezvényen a falu szépkorúit köszöntötték. Fotó: beküldött

Az időjárás ugyan alaposan megtréfálta a szervezőket, mivel az egész napi esőzés miatt módosítani kellett a programon. Zagyva Ferencné polgármestertől megtudtuk, hogy mivel a szabad téren nem tudták megoldani a lebonyolítást, így az Ifjúsági tábor fedett étkezőjébe költöztek, ahol sokan csatlakoztak a hangulatos eseményhez. A program megrendezésének ötlete évekkel ezelőtt a polgármesterek főzőversenyén merült fel, amikor testvér településük, Horgos csapatának tagjai fölvetették, örömmel mutatkoznának be nyaranta egyszer a bükkszékieknek, valamint a nyaraló vendégeknek. A kezdeményezés telitalálatnak bizonyult.

Az idősek napi rendezvényen a falu szépkorúit köszöntötték. Fotó: beküldött

A résztvevők ezúttal is megkóstolhatták a vajdasági ízeket, a csevapcsicsát – fűszeres, sült húsgombócok –, valamint a vajdasági babgulyást. Délután háromtól egymást követték a remek produkciók. Zentát a Sarkantyú Tamburazenekar és táncosaik, a Crystál Dance Majorett Csoport, a kevijei Babarózsa Asszonykórus, s a Rozetta kézművescsoport képviselte. Horgosról érkezett a Jó barátok tambura zenekar, a Tisza néptánc egyesület táncosai, a helyi asszonykórus, s a Fülemüle Leánykórus.

Beküldött fotó

A vajdasági fellépők már pénteken megérkeztek a községbe, így az időseket köszöntő rendezvényen meglepetés vendégként léptek fel. A tornateremben rendezett közös vacsora után a Sarkantyú Zenekar vidám muzsikusai teremtettek fergeteges hangulatot, s húzták el a résztvevők kedvenc nótáit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában