Kerékpáros közlekedés

2019.07.29. 15:47

Jövőre készül el a várt bicikliút Andornaktálya és Nagytálya között

Várhatóan még idén elkezdődik a két települést összekötő kerékpárút építése, amely 180 millió forint kormányzati támogatásból valósul meg.

Süli K.

Fotó: Daniel Beran

Orosz József nagytályai polgármester elmondta, teljesen új bicikliút épül a két település között, 6,3 kilométer hosszon. A beruházásnak köszönhetően az érintett két faluból Egerbe és Maklárra is el lehet majd jutni kerékpárral. Emellett biztonságosabbá is válik a biciklis közlekedés az említett szakaszon. A tervek szerint idén elkezdődik a kivitelezés, ám a munkálatok áthúzódnak a jövő évre, így csak 2020 első felében vehetik majd birtokba a kerékpárosok az új útszakaszt.

A helyiek is kerekezhetnek majd. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A polgármester arról is szólt, hogy már befejeződött az óvoda felújítása Nagytályán, egyebek mellett új nyílászárókat építettek be, megújult a tető, külső szigetelést végeztek, s a villamos hálózatot is korszerűsítették. Jelenleg szünet van az intézményben, de hamarosan ünnepélyes keretek között is meg szeretnék mutatni a nagy­közönségnek a megszépült óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában