Csodálatos természet

2018.10.28. 15:30

Lenyűgöző az ég a Bükk fölött: fotók a kék és az arany órából

Természetjáró sorozatunk legújabb részében egy képes ízelítőt hoztunk a kék és arany órák világából.

Heol

Van egy különleges időszak, az úgynevezett kék óra. Ez a napkelte előtti és a napnyugta utáni időszak, amikor az égbolt még nem fekete, de a Nap már nincs az égen. Ilyenkor az égbolt a kék különböző árnyalatiban tündöklik.

Arany órának nevezzük a közvetlenül napfelkelte utáni illetve naplemente előtti időszakot. Ilyenkor az ég színe a sárgától, a narancson át egészen a vörösig terjedhet. Ekkor melegebb és teltebb színeket kapunk fényképeinken, mint mikor a Nap magasan van a horizonton.

A különleges és szemet gyönyörködtető fények számos embert megihletnek, egy átlagos utcarészletnek, vagy erdei tájnak is különleges hatást kölcsönöznek ezek a nem mindennapi fények.

Akit érdekel, az könnyedén kiszámíthatják kalkulátor segítségével, mikorra esik a naplemente illetve napkelte időszaka. Heves megye számos pontján, ezen belül a Bükk kilátóin is csodálatos helyszíneket találhatunk ezek megörökítésére. Ízelítőként álljon itt néhány fénykép.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában