kerékpáros túraútvonal

2019.10.10. 14:00

Készül az Eger és Egerszalók közötti út: már tavasszal átbringázhatunk a völgyön

Kerékpárút épül az Eger–Egerszalók–Hőforrás közötti Völgyfeltáró út mellett, közel öt kilométeres szakaszon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. Mindez hazai forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, bruttó 432 millió forintból valósul meg – hangzott el a tegnapi gépindító sajtótájékoztatón.

Molnár Helga

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, a szakasz része lesz a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak, valamint az egri kistérség turisztikai állomásait összekötő hálózatnak. Így lehetővé válik, hogy Felsőtárkányból Egeren át ­elérhessék Egerszalók és Demjén híres hőfürdőit is a turisták.

– A jövő esztendő különleges év a magyar kerékpározás történetében, hiszen hazánkban három Giro d’Italia szakaszt is rendeznek – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy rengeteg fejlesztést terveznek még. Kiemelte, soha ennyi kerékpárút nem épült, mint amennyi a következő évben megvalósul. Habis László, Eger polgármestere elmondta, a megyeszékhely nemcsak az európai gyorsforgalmi úthálózatba, hanem a kerékpáros-hálózatba is becsatlakozik.

Révész Máriusz szerint elindult a munka, néhány hónap és arra bringázhatunk
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Idén tavasszal átadtuk a Kistályai úti bringautat, készül a Sas úti is. A két település közt épülő útszakasz turisztikai szempontból nagyon fontos – emelte ki. Elhangzott, a város elkötelezett a kerékpáros fejlesztések iránt.

Varga István, Egerszalók első embere azt mondta, egy álom válik valósággá, s ezáltal új turisztikai lehetőségek nyílnak a település előtt. Dr. Juhász Attila Simon megyei közgyűlésielnök-jelölt úgy fogalmazott, az elkészült bringaút a biztonság záloga lesz az arra közlekedőknek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Szabó Zoltán kifejtette, az épülő út 4,8 kilométer hosszú lesz, s várhatóan jövő áprilisban birtokba is vehetik a kétkerekűvel közlekedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában