mezőtárkány, füzesabony

2017.08.20. 09:08

Kitüntető címeket vehettek át áldozatos munkájukért

Az államalapítást ünnepelték augusztus 19-én.

J. H.

Mezőtárkányban a gyermekeknek is rengeteg programmal készültek Fotó: Berán Dániel

Államalapításunkat ünnepelték a településen és a városban is. Mezőtárkányban augusztus 19-re szervezték a falunapot, egész napos programokkal. Tóthné Szabó Anita polgármester asszony elmesélte, a napot a „paprikáskompér” és lepénysütő versennyel kezdték. A tíz csapat közül a főzőversenyen a besenyőtelki Retro BT csapata nyert, míg a legfinomabb lepényt Veres Imréné sütötte.

A rendezvényen kitüntető címeket is adtak át. Ajtai Sándor és Kerékgyártó Ádám edzők a Mezőtárkány Sportjáért kitüntető címet, Nyeste Ferencné, nyugdíjba vonult iskolaigazgató a Mezőtárkány díszpolgára címet vehette át. Nagy Tamás István polgárőr és önkéntes tűzoltó tevékenységéért Mezőtárkányért kitüntető címet kapott. Polgármesteri elismerő címet adtak át Besenyei Barbara hivatalsegédnek.

Mezőtárkányban a gyermekeknek is rengeteg programmal készültek Fotó: Berán Dániel

Füzesabonyban augusztus 19-én a Legyen tánc fesztivállal ünnepeltek, olyan meghívott előadókkal, mint B. Tóth László és a Neoton Família. Másnap, augusztus 20-án pedig a városi ünnepségen tisztelegtek Szent István előtt. A két rendezvényről bővebb beszámolót is olvashatnak a keddi Füzesabony és körzete oldalban.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában