gyülekezet

2019.12.01. 15:30

Kívül-belül megújult a baptista imaház Lőrinciben

A napokban adták át a kívül-belül megszépült baptista imaházat a Pozsonyi utcában.

T. O.

Balról Pálinkás Péter alpolgármester, Szabó Zsolt, Víg Zoltán és Géczy Ferenc az átadáson Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen a megjelenteket Szabó Zsolt ­országgyűlési képviselő, Víg Zoltán polgármester és Géczy Ferenc, a ­helyi közösség presbitere köszöntötte, majd Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára, az Újpesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora hirdetett igét.

Balról Pálinkás Péter alpolgármester, Szabó Zsolt, Víg Zoltán és Géczy Ferenc az átadáson Fotó: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Géczy Ferenc kiemelte: az imahely felújítása meghatározó jelentőségű az alig két tucat tagot számláló, maroknyi gyülekezet életében, hiszen példamutató összefogás eredményeként, részben a tagok kétkezi munkájával tették rendbe mindössze néhány hónap alatt a létesítményt.

Az imaház még az 1940-es évek második felében épült, s a több mint hetven év során az épület állaga igencsak leromlott. Ám a mostani beavatkozás lehetővé teszi, hogy hosszú időre méltó helyet biztosítson az istentiszteletek megtartásához.

A vasárnapi együttlétek során egyébként – mint azt a baptista hívek elmondták – örömmel látnak más felekezetbelieket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában