Koronavírus: Ivádon mindenki kap tisztítószereket

Az új koronavírus terjedésesének megelőzése érdekében újabb és újabb döntéseket, intézkedéseket hoznak Heves megyében is. Cikkünk folyamatosan frissül!

Heol

Beküldött fotó

Folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a magyar kormány által elrendelt veszélyhelyzet milyen hatással van Heves megyére. Ossza meg velünk, milyen az otthoni, digitális tanulás a gyermekével, vagy hogy az óvodással hogyan töltik a napjukat! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

19:44 A Magyar Posta intézkedései

A fertőzési kockázat minimalizálása valamint a postai munkatársak egészségének védelme és a postai szolgáltatás működtetésének biztonsága miatt a Magyar Posta újabb intézkedéseket hozott. Mivel a koronavírus-járvány terjedése miatt folyamatosan nő a hatósági házi karanténnal érintett háztartások száma, a Társaság úgy döntött, hogy a hatósági házi karanténnal érintett címeken mellőzi a személyes kézbesítést, és egyben egy új kézbesítési rendet alakít ki – számolt be honlapján a Magyar Posta Zrt.

Azokon a címeken, ahol a piros, karanténra figyelmeztető felirat van, a személyes átadást igénylő küldemények kézbesítését a karantén megszűnéséig felfüggeszti. Ez azt jelenti, hogy az ajánlott, a tértivevényes és értéknyilvánításos levelek valamint a hivatalos iratok, valamennyi utalvány (nyugdíj, kifizetési és külföldi) illetve a csomagok érkezése esetén ezeket a küldeményeket nem kézbesíti a karantén ideje alatt, de ez időszak alatt a karanténban nem érintett jogosult átvevők a kézbesítési ponton átvehetik azokat. A küldemények kézbesítését a karantén lejáratát követően kísérli meg a posta a szokásos szabályok szerint, és sikertelen kézbesítés esetén őrzi azokat átvételig, de legfeljebb a letéti idő utolsó munkanapjáig.

A kézbesítő a karantén ideje alatt a közönséges levélküldeményeket a levélszekrénybe kézbesíti, illetve tájékoztatót is tesz mellé, mely a karanténra vonatkozó kézbesítési szabályokat ismerteti.

A Magyar Posta további intézkedésként saját hatáskörben döntött arról, hogy a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget biztosít a kiszolgálásban a 60 év feletti, a járvány miatt fokozottan veszélyeztetett állampolgárok számára. Ez azt jelenti, hogy a reggeli nyitást követően a postai munkatársak az érkező 60 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban, az intézkedés március 25-től már érvényben van, arról minden posta értesült. Ugyanakkor kérjük az időseket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, hiszen a posták zárt terek, ahol sok ember megfordul, ezért nem zárható ki a fertőzés veszélye minden óvintézkedés ellenére sem, ezért ha halaszthatatlan postai ügyintézésük van, akkor arra lehetőleg egy hozzátartozójukat kérjék meg, vagy az önkormányzatnak is kötelessége az időseknek segítséget nyújtani.

A vállalat döntött arról is, hogy március 25-től átmenetileg csökkentett erőforrással biztosítja telefonos ügyfélszolgálati tevékenységét, ezért arra kéri az ügyfeleket, hogy az Ügyfélszolgálat elektronikus csatornáit részesítsék előnyben (emailcím, online űrlapok), ezekre a csatornákra többleterőforrást csoportosított.

Javasolják ügyfeleiknek azt is, hogy a postai csekkbefizetés helyett használják a Magyar Posta és a Díjnet közös iCsekk alkalmazását, az applikációban a csekkeken lévő QR-kód beolvasásával könnyen és gyorsan befizethetők a csekkek.

A Magyar Posta minden munkatársa azon dolgozik, hogy a postai szolgáltatások nyújtása és a küldemények kézbesítése továbbra is zökkenőmentesen történjen. A vállalat az ügyfelek számára folyamatos tájékoztatást nyújt a honlapján a változásokról, a postai nyitvatartásokról és más, az ügyfeleket érintő információkról.

18:31 Ivádon mindenki kap tisztítószereket

A településre megérkeztek a tisztítószereket tartalmazó csomagok. Az Ivád Községi Önkormányzat képviselő-testület tagjai minden helyi családhoz eljuttatnak egy-egy csomagot az elkövetkező napokban. A kiosztás nem egy nap alatt történik, hanem folyamatosan, ezért türelmet kérnek – áll az önkormányzati tájékoztatóban.

Arról is értesítik a középiskolás diákokat, hogy ők is igényelhetik a rendkívüli iskolai tanítási szünet idejére az ebédet. A diákigazolványokat le kell fénymásolni, ezért kérik a családokat, segítsenek a zökkenőmentes lebonyolításban. A kérdéseket telefonon: 06/30-327-9754 vagy e-mailben: [email protected] tehetik fel.

Beküldött fotó

17:00 Megrendelték a vírust kimutató gépet Gyöngyösön

Diagnosztikai gépet vásárol Gyöngyös, amellyel a koronavírust is ki tudják szűrni. A megrendelést az eszközre már elküldték, érkezése jövő hétre várható. A készülék mely közel 25 millió forintba kerül a sürgősségi osztályon kerülne bevetésre.

Hiesz György polgármester elmondta hogy, első körben azokat tesztelnék vele, akiknél megalapozott a betegség gyanúja, s azokat akik fokozottan ki vannak téve a fertőzésveszélynek, majd a szociális szférában dolgozókat is, a továbbterjedés akadályozása érdekében.

– Városunk lenne az ötödik hely az országban ahol rendelkeznek ilyennel. Néhányan már adományt ajánlottak fel ennek finanszírozásához – részletezte a polgármester, s kitért arra is, hogy gyors teszteket is beszereznének. Ezek 6 perc alatt mutatják ki a fertőzöttséget ám nem teljes bizonyossággal. Mindezzel szeretné csökkenteni az egészségügy esetleges túlterhelődését a térségben.

Elhangzott, hogy létrejött egy koronavírus védelmi alap, s erre a számlaszámra szintén várják a felajánlásokat.

12:05 Maszkokat varrnak Sirokban is

Magad uram, ha szolgád nincs! Ez lehetne a jelszava a sirokiaknak is. A településen is hozzáláttak az ügyes kezű lányok, asszonyok a maszkok gyártásához. Tuza Gábor polgármester tájékoztatása szerint közel nyolcszáz darab maszkra van az első fordulóban anyaguk. Előkészítés után jön a kilenc varrónő és elindul a gyártás. Ma újabb alapanyag érkezett mintegy ezer darab maszkra.

Munkához láttak az önkéntesek Fotó: beküldött

– Minden siroki háztartásba lakosszám alapján ingyen juttatunk – áll a polgármester bejegyzésében, aki mindenkinek megköszöni, aki részt vesz a munkában.

12:00 Szünetel a vízmérők leolvasása

Március 18-tól a koronavírus-járványra való tekintettel, a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében, a lakosság és a munkavállalók védelmében az ÉRV Zrt, határozatlan időtartamra szünetelteti a vízmérők leolvasását.

A társaság felhívásában az áll, hogy a felhasználóink részére továbbra is lehetőséget biztosítanak a vízmérőállás bejelentésére az ingyenesen hívható telefonszámukon (06-80/22-42-42), online ügyintézési felületeiken (www.vizcenter.hu weboldalon vagy a Vízcenter mobilapplikációban), vagy e-mailben az [email protected] címen. A mérőállás bejelentésére, diktálásra vonatkozó időszak a közüzemi szolgáltatási számla 3. oldalán van feltüntetve.

Tájékoztatnak arról is, hogy mérőállás-bejelentés hiányában, illetve a határidő után beérkezett mérőállás-közlése esetén, a fogyasztást a számlázott mérőállást megelőző 365 nap fogyasztásának átlagos mennyisége alapján, becsléssel állapítják meg. Lehetőség van ugyanakkor periódusfogyasztás rögzítésére a felhasználói jelzések alapján.

A cég átmenetileg felfüggeszti a bekötési vízmérők és mellékvízmérők cseréjének, továbbá plombálásának végrehajtását is. Ez az intézkedés érinti a már előzetesen kiközölt, illetve egyeztetett időpontokat is.A már leegyeztetett időpontok pótlása tekintetében a későbbiek folyamán egyeztetnek felhasználóikkal.

Ezzel egyidejűleg átmenetileg felfüggesztik az egyes helyszíni kivizsgálási tevékenységüket is. A társaság mindenki megértését és türelmét kéri.

11:30 Minden mátraballai embernek jut maszk

Hála és köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy öt nap alatt a 750 helyi lakos maszkhoz jutott az összefogásnak köszönhetően! – osztotta meg közösségi oldalán Pádárné Gyuricza Henriett polgármester. Azt írja: összefogtunk, és megcsináltuk! Példát mutattunk! Emberségből, szeretetetből, az összetartozás erejéből! Legalább harminc nevet kellene ideírnom, akik részt vettek a gyors akcióban. Anyagot biztosítottak, szabtak, varrtak, csomagoltak és kiosztották! Fantasztikus emberek vagytok! Nem minden polgármesternek van ilyen faluja! – zárja gondolatait.

10:15 1552 palack bor felajánlásával gyűjtenek az egészségügyi dolgozóknak

Az Egri Borműhely és az alakuló Eger Lions Club a lakosság segítségét kéri az erejükön felül teljesítő egészségügyi dolgozók részére. A borászok 1552 palack bort ajánlanak fel, melyek eladásával gyűjtenek adományokat. Az intézményekkel naponta előre egyeztetve a pontos igényeket, egri vendéglátóhelyek bevonásával, a koronavírus megszűntéig minden nap ebéddel segítik munkájukat. Az adományok 100 százaléka étkeztetésre kerül felhasználásra.

9:30 Kismamáknak is javasolt az általános óvintézkedések betartása

A járvány idején – saját maguk és gyermekük egészségének megőrzése érdekében – a kismamáknak is javasolt az általános óvintézkedések betartása – hívja fel a figyelmet a Heves Megyei Kormányhivatal.

9:00 Továbbra is várják a véradókat Egerben

7:00 Lemondott fizetése egy részéről az Apollo Tyres vezetése

Az Apollo Tyres vezetése, azaz az elnök és ügyvezető igazgató, Onkar S Kanwar s az alelnök, Neeraj Kanwar bejelentették, hogy a koronavírus-járvány autóiparra gyakorolt ​​hatása miatt a fizetésük 25 százalékáról lemondanak. Emellett a felső­ vezetés a gyorsan romló piaci körülmények miatt szolidaritást vállalva az elnökökkel 15 százalékkal önként csökkentik javadalmazásukat. A koronavírus az autóiparban befolyásolja az értékesítést és így a jövedelmezőséget, s a prognózisok szerint a legrosszabb még a hátravan, vélték. Ezt kommentálva Onkar S Kanwar, az Apollo Tyres elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta, hihetetlenül nehéz időszak ez alkalmazottaik, illetve a családtagjaik számára. Meghozzák a szükséges áldozatokat az Apollo Tyresnél a helyes irány megtalálásához és a válságos időszak leküzdéséhez, tudatták.

– A vírus miatt a kereslet lassulása és az ellátási láncok megszakadása tapasztalható, s további intézkedések kidolgozásán dolgozunk – adták hírül.

Az egri Emerson cég is változásra készül. Lapunk érdeklődésére azt közölte, hogy a helyi szabályozásokkal összhangban bevezetik az alternatív munkarendet és az otthoni munkavégzést, s mindent megtesznek, hogy munkavállalóikat biztonságban tudják.

Főbb híreink a koronavírussal kapcsolatban

Március 23.

Március 22.

Március 21.

Március 20.

Március 19.

Március 18.

Március 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában