fejlesztés

2019.08.02. 09:26

Korszerűsítik a falukonyhát Kisnánán

Javában folyik az önkormányzati konyha épületének energetikai korszerűsítése, éppen az ebédlő régi nyílászáróit cserélik le korszerű ablakokra.

H. É.

Ötvenhárommillió foritot költenek a fejlesztésre

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

A településen élők régi vágya volt már, hogy az iskola udvarán álló, főzőkonyhaként üzemelő épületet felújítsák, tudatta a polgármester. Paulenka László elmondta, most uniós támogatásból, mintegy ötvenhárommillió forintból sikerült ezt a fejlesztést megvalósítani.

Ötvenhárommillió foritot költenek a fejlesztésre Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– A fűtés régi csöveit már kiszedték a szakemberek, ugyanis a mai kornak megfelelő, új rendszert kap az épület, aztán elvégzik a külső falak hőszigetelését, napelemet telepítenek és a bejáratnál kialakítanak egy akadálymentes mosdót is. Az épület energetikai korszerűsítésén túl a tetőszerkezetet is fel kell újítani, ám ezt saját forrásból finanszírozzuk – jegyezte meg a falu vezetője.

Hozzátette, nemcsak a konyha, az általános iskola energetikai korszerűsítésére is szólt a pályázat, ám az intézmény épületének felújítása csak jövő tavasszal kezdődhet el, a megújult konyhát azonban néhány hét múlva átadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában