egyesület

2019.01.15. 11:57

Köszöntötték, jutalmazták a gyöngyöshalászi polgárőröket

Január elején tartották a községben a polgárőrök szokásos összejövetelét, amelynek egyik témája a tavalyi év összegzése volt – tudatta a település polgármestere, aki maga is polgárőr.

H. É.

Pásztor János polgármester is a polgárőrség tagja

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Pásztor János hozzáfűzte, hogy az egyesület már csaknem negyedszázada működik a helységben, jelenleg több mint harminc taggal, akik közül többen ifjú polgárőrök.

– Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra és mindig örömmel fogadjuk a fiatal és lelkes jelentkezőket – részletezte a faluvezető. – Tagjaink a napi járőrözésen túl minden helyi rendezvényen aktívan közreműködnek. A tapasztalatok azt mutatják, a község bűncselekmények elkövetése szempontjából nem fertőzött terület. Az elmúlt évben az Országos Polgárőr Szövetség jóvoltából pedig egy használt személygépjárművel is gyarapodott az egyesület eszközállománya.

Pásztor János polgármester is a polgárőrség tagja
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kiderült, az év elején megrendezett közgyűlés jó alkalmat adott arra is, hogy a szervezet hatékony tevékenykedését megköszönjék és a legtöbb szolgálatot adó helyi polgárőrök munkáját emléklappal, valamint pénzjutalommal díjazzák.

A József Attila ­Művelődési Házban megtartott baráti hangulati összejövetelen Sipos László polgárőr parancsnok az egyesület idei terveiről beszélt, külön kiemelte a helyi ifjú polgárőrök munkáját és eredményes együttműködését a település körzeti megbízottjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában