eger

2019.04.26. 14:16

Közgyűlés: döntöttek a sürgősségi indítványról is

Elfogadták a családvédelmi akciótervet.

M. H.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tizenhat napirendi pontot tárgyalt a Heves Megyei Közgyűlés pénteken, köztük egy sürgősségi indítványt. Ez a családvédelmi akcióterv, melynek lényege, a családok teljes körű tájékoztatása a családbarát támogatási lehetőségekről.

Szabó Róbert, a grémium elnöke elmondta, az elmúlt húsz évben harmincezer fővel csökkent megyénk népessége, azaz annyival lettünk kevesebben, mint Gyöngyös lakossága. Ezért a megyegyűlés elé terjesztette hétpontos családvédelmi akciótervét, amelynek célja e folyamat visszafordítása.

A közgyűlés 11 igennel elfogadta az indítványt. Ezt követően a megyei rendőr-főkapitányság, a katasztrófavédelmi igazgatóság, a polgárőr szervezetek szövetsége, a Magyar Közút megyei igazgatósága valamint a megyei könyvtár tavalyi tevékenységének tájékoztatóját tárgyalták a képviselők. A beszámolókat tudomásul vették a jelenlevők.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A nyolcadik napirendi pont a bírósági ülnökök megválasztásáról szólt, melyet minősített többséggel kellett megszavazni. Gondos István személyes érintettség okán nem szavazott. A gombok megnyomása után nem sikerült elérni a minősített többséget. Ekkor dr. Barta Viktor, Heves megye főjegyzője a szavazás megismétlését kérte, mint mondta, a grémiumnak nincs lehetősége a javaslat módosítására. Ezután öt perces frakciószünetet rendelt el, majd a javaslatot az új szavazás után 8 igennel egy tartózkodás mellett elfogadták.

A következő nyolc napirendi pontot egyhangúan fogadta el a megyei közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában