beruházások

2019.07.30. 17:30

Közösségi ház épül, és megújul a Fő út Gyöngyöshalászon

Két, több mint százmillió forintos projekt fut párhuzamosan a településen. Az egyik a falu központjában épülő közösségi ház piaccal és parkkal, a másik pedig a falu Fő útjának felújítása.

Hliva Éva

2019.07.24 - útfelújítás Gyöngyöshalászon - Gyöngyöshalász - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Néhány hete került az önkormányzathoz a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től a falu Fő útja, amelyet a helyhatóság már évek óta szeretett volna megszerezni, hogy a többi útjához hasonlóan felújíthassa, tudatta lapunkkal Pásztor János.

Nagyszabású útfelújítás kezdődött el Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Három év alatt a településünk összes útja jó minőségű aszfaltot kapott – jegyezte meg a polgármester hozzátéve, ez mintegy ötven utcát jelent. – Régóta szerettük volna átvenni ezt a szakaszt, és most, egy hónapja jött meg a határozat, hogy végre az önkormányzathoz került. Szinte azonnal elkezdtük a csaknem 130 millió forintos beruházást, amely egy parkoló építését is magában foglalja – ismertette a falu vezetője. A néhol csaknem hat méter széles út beruházásáról azt is elmondta, hogy a szegélykővel kirakott útszakasz első üteme augusztus 10-re – a falunapi ünnepségre elkészül –, a második ütemet pedig szeptemberi határidővel zárják.

A másik látványos beruházás, amely csaknem 120 millió forintba került, szintén a falu központjában zajlik. A bolt melletti piactér elkészült, a közösségi ház építése éppen zajlik.

A termelői piac már szinte kész, hamarosan az egész központ megújul
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Az emeletes épület alsó szintjén egy 80 négyzetméteres gyógyszertár lesz laborral, mellette információs pont, a körzeti megbízott irodája, a gombavizsgáló helyiség és a nyilvános mosdók is ide kerülnek. Az emeleten kap helyet egy szintén tágas díszterem, amely a házasságkötések helye lehet, majd egy kisebb tárgyaló és a mezőőr, polgárőr, közterület felügyelet irodája – sorolta Pásztor János.

Az építkezéssel várhatóan december végéig végeznek, ugyanis következő lépésként az épület elé egy pihenőparkot is építenének. Ez csak tavasszal valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában