digitális módszertan

2019.05.03. 11:41

Legóval játszva tanulhatnak Pétervásárán is

Sikeres pályázat segít, hogy élmény legyen az ismeretbővítés.

B. K.

Sokkal könnyebb tanulni, ha élménnyel társul. Beküldött fotó

A Hatvani Tankerületi Központ négy intézménye, a Hatvani Szent István, a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű, a Parádi Fáy András és a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 110 millió forintos támogatást nyert digitális módszertani fejlesztésre egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Sokkal könnyebb tanulni, ha élménnyel társul. Beküldött fotó

Az érintett intézmények képviselőinek először Pétervásárán rendeztek szakmai napot, ahol bemutatóórákon ismerkedhettek meg az iskolában folyó, a projekt keretében megvalósuló legóalapú oktatás modelljével. A Tamásiban alsó tagozaton két osztályban a legó segítségével sajátíthatják el a gyermekek a matematikát, míg egy csoport, szintén a dán cég termékeinek alkalmazásával, a digitális történetmesélés alapjaiba pillanthat be.

A pályázati forrásnak köszönhetően az ilyen jellegű tevékenységhez elengedhetetlen eszközök beszerzésére is nyílt lehetőség mind a négy intézményben, így egyebek között új interaktív érintőpaneleket, tableteket, legórobotokat és 3D nyomtatót használhatnak a bevont pedagógusok és tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában