együttműködés

2019.04.30. 11:06

Lengyel erdészek látogattak a Bükkbe

Április végén az, EGERERDŐ Zrt., mint a Bükk és Mátra állami erdeinek gondos gazdája fogadta a Krosnói erdőgazdaság delegációját

Heol

cof

A magyar erdőgazdálkodás szervezeti felépítése mellett, az erdőtörvény magyaros sajátságairól, a hazai erdők szerkezetéről is tájékoztatta előadásában a vendégeket Dr. Jung László vezérigazgató – tájékoztatta a Heolt Vigh Ilona kommunikációs és közjóléti vezető.

A másnapi program Szilvásváradon folytatódott, ahol többek között a kisvasutat és annak fejlesztési koncepcióját ismerhették meg a lengyel vendégek Kovács László vasútüzemvezetőtől. Az erdei programban a 2017-ben hókárt szenvedett erdők egyikét mutatta be Bognár Bence erdészetvezető, térképek, összesített adatok segítségével.

A vendégek nagy érdeklődése tartalmas szakmai beszélgetésekre adott lehetőséget. Mint kiderült, Lengyelországban az erdőgazdálkodás irányítási rendszere jelentősen eltér, ennek ellenére nagyon hasonló szakmai kihívásokkal kerülnek szembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában