Lenyűgöző virtuális sétára hív a Mátrába a recski nyugdíjas

Otthonunkból élvezhetjük a Mátra és a benne megbújó települések, városok szépségét egy recski nyugdíjas alkalmazásának köszönhetően.

Heol

Egy Recsken élő nyugdíjas, Hegedűs László jó ideje dolgozik már a virtuális kiránduláson. 2011-ben három mátrai község, Parád, Recsk, Sirok valamint a Kékestető gömbpanorámáit készítette el és tette közkinccsé. Azóta a rendszert folyamatosan bővítette és ma már több mint 200 gömbpanoráma összekapcsolásával a Mátra tájai mellett 22 település „járható be” az oldalon – osztotta meg a hírt az Origo.

Az alkalmazás megálmodójáról kiderült az is, hogy eredeti foglakozása pénzügyőr volt, 2004-ben vonult nyugdíjba, és ezután kezdett el intenzívebben foglalkozni a fotózással.

- Kiindulásnak a Kékesen található tv-tornyot ajánlom, mert innen majdnem az összes – a sétában szereplő – település elérhető – írja rövid üzenetében, amelyben alkalmazását ajánlja.

Megnéztük mi is a rendszert és a Kékes tévétornyáról körbenézve ámulatba ejtő panoráma tárult a szemeink elé. A településekre, más helyszínekre a „lebegő” sárga nyilakra kattintva juthatunk el. Ha a nyilakra vezetjük a kurzort, a rendszer kiírja az adott város nevét, így könnyebben tájékozódhatunk, és választhatunk úticélt.

Eger, Bükkszék, Recsk, Mátraderecske, Bodony, Mátraballa, Parád, Galyatető, Mátraháza, Hollókő, sőt még a Verpelét melletti vulkanikus kráter is elérhető a „túrázni vágyóknak”.

Eger belvárosa a Dobó bástyáról.

A rendszernek köszönhetően a kijárási korlátozások, és az eddigi hétvégi lezárások ellenére, a szabályok betartásával, otthonunkból élvezhetjük a természet szépségét és kóborolhatunk a településeken, nézhetjük meg a turisztikai látnivalókat.

Az alkalmazás okostelefonról is működik, és az alábbi linken érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában