sajtótájékoztató

2019.05.08. 17:51

Már a T-Systems is az egri egyetem partnere

Egyetemi táborok, művésztelep, jótékonyság, s újabb együttműködési megállapodás. Ezekről esett szó az Eszterházy Károly Egyetem havi sajtótájékoztatóján.

M. H.

Dr. Liptai Kálmán rektor elmondta, 2020-ban Egerbe érkezik a nemzetközi matematikaolimpia, melyet nőknek hirdetnek meg. Ezután elhangzott, az intézmény oktatói már végeznek kutatásokat arról, hogyan hasznosul a LEGO-val történő oktatás. A termékek oktatásban történő alkalmazásával megvalósul a játékos tanulás. A LEGO Education programcsomag bevezetéséhez vezető tett út első sikereként az egri egyetem 30 órás pedagógus-továbbképzési tanfolyamokat akkreditáltatott az általános és középiskolai oktatóknak. A módszer sikerességét tükrözi, hogy májustól a T-System segíti az intézményeknek a hozzáférést az alkalmazáshoz szükséges hardver csomagokhoz és a LEGO eszközökhöz. Erről kötött megállapodást a felsőoktatási intézmény és a T-Systems Magyarország Zrt.

A tájékoztatón megtudtuk, hogy számos táborba várják a fiatalokat. Ilyen a MegyEKEnni vagy a SzeretlEKE. A jótékonyságról is esett szó. Karitatív kerekezésre indul az egyetem PR- és kommunikációs ügyintézője, Nagy Réka a karácsondi Dobos Réka támogatásáért, aki autóbaleset miatt tolószékbe kényszerült. A hölgy 202 kilométert tesz meg, a gyűjtéséből befolyt összegből új kerekesszéket vásárolnak. Szó esett még arról, hogy idén Aldebrőn szerveznek a grafikus hallgatóknak művésztelepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában