Matekverseny

2019.04.09. 10:13

Medve Matek: logikus és vicces feladványokkal

A program húsz évvel ezelőtt indult útjára Debrecenből, az ölet néhány lelkes egyetemistának köszönhető.

M. H.

Több mint 1200 diák és felnőtt versenyző gyűlt össze az Eszterházy Károly Egyetem sportpályáján, hogy összemérjék tudásukat a Medve Matek szabadtéri matematikaversenyen.

 

A megmérettetés elsődleges célja dr. Balogh Tamás, a program főszervezőjének elmondása szerint az, hogy megpróbálják átlépni a tizenévesek ingerküszöbét. Olyan élményt szeretnének átadni nekik matematikai köntösbe burkolva, ami logikus gondolkodásra, csapatmunkára készteti őket, mindezt persze a szabad levegőn, mozgással egybekötve.

A feladatok közül elsősorban azokat választják, amelyek minél kevésbé „tananyagszagúak”, azaz a viccesebb, logikai és szövegértéses típusokat helyezik előtérbe.

A hétvégi egri versenyen induló csapatok négy órán keresztül oldhatták meg az egyetem sportpályája és campusa körül kihelyezett állomásoknál kapott feladatokat. A versengésnek tétje is volt, mivel a korcsoportonként 1. és 2. helyezést elérők automatikusan meghívást kaptak a június 2-án Debrecenben megrendezendő országos Medve Matek-döntőre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában