előadás

2019.03.22. 15:18

Megkezdődött Egerben a hagyományos tavaszi vámkonferencia

Pénteken megkezdődött a megyeszékhelyen a Magyar Vámügyi Szövetség kétnapos hagyományos tavaszi vámkonferenciája.

S. S.

A Hotel Eger & Parkban zajló tanácskozáson a Pénzügyminisztérium, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei tartanak előadást a vám, az adózás és a környezetgazdálkodás legaktuálisabb témáiról, az új szervezeti és szakmai koncepciókról, az idei stratégiai elképzelésekről.

Az esemény idején tartott sajtótájékoztatón a Magyar Vámügyi Szövetség elnöke, Sipos László Péter elemezte a vámszakma előtt álló feladatokat, illetve kitért egy korábban nem várt, a brexit körül kialakult huzavona miatti bizonytalanságra. Az elnök beszélt azokról a különböző szintű képzésekről, amelyek a vámszakma életben tartását hivatottak elősegíteni. Szerinte a képzések szükségességét egyebek között a minőségi munkaerőhiány indokolja.

Sinkáné dr. Csendes Ágnes, adóügyi szakfőigazgató azokról a pillérekről beszélt, amelyek a NAV új stratégiájába illeszkednek. Így említést tett az adóhatóság új szemléleten alapuló ügyfélközpontúságáról, az online ügyintézés további bővítéséről, a hatékony adóbeszedésről, valamint az aktív humán tőke és a racionális szervezés meghatározó voltáról.

Dr. Sábián Zsolt a vámszakmai ágnak a konferencián tárgyalt témáiból emelt ki néhány fontos elemet. A vámügyi szakfőelőadó egyebek között elmondta, hogy vámterületen jelentős forgalomnövekedés volt tapasztalható tavaly az előző esztendőhöz viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában