Felújítás

2019.08.16. 14:18

Megnyílik a Sas-Ady kereszteződés és az Eszterházy tér is Egerben

Remek hír az autósoknak, hogy a Sas és Ady utcák kereszteződésénél ma, a kora esti órákban ismét megnyílik a forgalom.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A kivitelező elvégezte a szükséges munkát, így a közlekedőknek nem kell tovább elkerülniük ezt a szakaszt. A Sas út teljes megújítása Eger legnagyobb közterületi beruházása a 2019-es évben, a munka ütemterv szerint halad – számolt be portálunknak Zentai László önkormányzati médiareferens.

Közölte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egy másik, kulcsfontosságú eleme a belvárosban végzett fejlesztés-sorozat. Az Eszterházy téren elérkeztünk a kordonbontáshoz, levonul a kivitelező, így az egriek már használhatják a megszépült, teljesen felújított, impozáns teret.

Újra járható az Eszterházy tér Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Tudni kell, hogy a műszaki átadás-átvétel még folyamatban van, illetve a következő napokban még kisebb, kiegészítő munkákat végeznek az újjászületett területen. A jövő hét folyamán üzemelik majd be a hűsítő vízijátékot, vízfilm-felületet. Az Eszterházy tér hivatalos átadása a névadót ábrázoló, egész alakos szobor avatásával történik majd meg. Kiegészítő információ, hogy az Eszterházy tér melletti mellvédek felújítása nem szerepelt ugyan az uniós projektben, ám Eger Önkormányzata, saját forrásból itt is elvégzi szeptemberig a szükséges javításokat, pótlásokat.

Egy másik megújuló terület, a Hatvani kapu tér is bejárható már, így az egriek kipróbálhatják, milyen élményt ad a teljesen átalakult, megszépült terület. Az Eszterházy térhez hasonlóan itt is igaz, hogy kisebb munkálatok még szükségesek, s az Államkincstár épülete előtti, intelligens vízijátékot is a napokban fogják beüzemelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában