Tragédia

2020.01.25. 15:47

Megrázó részletek a Selyp és Apc között történt halálos vonatbaleset körülményeiről

Halálra gázolt egy személyvonat egy férfit Selyp és Apc-Zagyvaszántó között a napokban.

Heol

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy Hatvanból Somoskőújfaluig közlekedő személyvonat elgázolt egy férfit Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hétfő este.

A szomszédos településen, Petőfibányán élő kisgyermekes családapa a síneken ült, amikor a késéssel száguldó szerelvény egy pillanat alatt elgázolta – írja a borsonline.

– A biciklijét a házunk mellett tette le, majd elindult az átjáróhoz, ahol váratlanul leült a sín közepére – emlékezett vissza a Borsnak egy utcabeli nő, aki mint mondja, az idő alapján tudta, hogy a vonatnak már el kellett mennie, s a következő csak egy óra múlva várható, de azért odaszólt a férfinak, hogy a biztonság kedvéért jöjjön el onnan.

– Ránk sem hederített, még flegmán visszaszólt, hogy maradjak csöndben. Amikor áthaladt egy zenét harsogó kocsi, még csápolt is az ütemre. Egyértelmű volt számunkra, hogy nem öngyilkosságra készül – magyarázta a zagyvaszántói szemtanú. A következő pillanatban azonban minden megváltozott, a nagyjából tíz méterre álló nő a távolban kiszúrta, hogy a szomszédos átkelőnél már piros a lámpa, a vo­nat pedig ijesztően közel robogott.

– Nem volt esély odarohanni és elrántani onnan, inkább beszaladtam a házba, hogy a kislányom nehogy kijöjjön. A duda, a vészfék és a csattanás hangját sohasem felejtem el. A megállás után a mozdonyvezető pánikban szaladt hátra, de már esély sem volt a segítségre – csuklott el a nő hangja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában