korszerűsítés

2019.09.10. 14:30

Megújulhat az óvoda és a művelődési ház is Nagyrédén

A település két fontos intézményének energetikai korszerűsítésére pályáztak.

H. É.

Helyi művészeknek is helyet ad a ház Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Százötmillió forint értékben pályázott az önkormányzat a Molnár József Közösségi Színtér energetikai korszerűsítésére. A tervezett beruházás többek között tartalmazza az épület külső nyílászáróinak cseréjét, a födém szigetelését, a gépészet modernizálását és az épület külső színezését is, tájékoztatta lapunkat a nagyközség polgármestere. Siposné Fodor Judit hozzátette, az önkormányzat a szakmai eszközök fejlesztése, a hangosítás korszerűsítése mellett önerőből kisebb javításokat már korábban is végzett az épületen.

Helyi művészeknek is helyet ad a ház Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A belső munkálatok folytatásaként – egy másik pályázat támogatásával – a mosdók modernizálása már szeptember második hetében megkezdődik. Bízunk benne, hogy a TOP-os pályázatok révén az iskola és a polgármesteri hivatal után az óvodánk, melynek felújítására szintén pályáztunk, illetve a művelődési házunk is megszépülhet. Természetesen ezen intézményeinknél is azt szeretnénk, hogy a körülmények méltóak legyenek az ott folyó magas színvonalú szakmai munkához. Az óvodában a legnagyobb odafigyeléssel és hozzáértéssel gondoskodnak a legkisebbekről. A Molnár József Közösségi Színtér pedig korántsem csak színvonalas rendezvényeknek ad helyet, hanem sok civil közösségünknek is otthont biztosít, segítve működésüket. Az intézmény a közművelődési feladatain túlmutató szerepet tölt be a helybeliek mindennapjaiban – nyilatkozta.

A művelődési ház Digitális Jólét Pont is, és mivel szorgalmasan pályáztak, az utóbbi években millió forintos nagyságrendben szerezhetett be különféle, a szakmai munkát és a szolgáltatásokat bővítő eszközöket.

Jó körülmények

Az önkormányzat 51 ­millió forint értékben pályázott az óvoda energetikai korszerű­sítésére is. A Magyar Falu Programban benyújtott pályázattal együtt, mellyel a kicsiket szolgáló udvart tennék ­szebbé, hatalmas előrelépést ­jelenthetne a gyermekintézmény épületének felújítása. Az település saját forrásaiból és pályázatokból eddig is fejlesztett, rendbe tették az óvoda fűtését, modernizálták a konyhát és az ingatlan több helyiségében a világítást is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában