országos program

2019.09.12. 16:42

Mentorprogram: cél a kis- és középvállalatok helyzetének javítása

Az Országos Vállalkozói Mentorprogramot ismerhették meg csütörtökön térségünk cégei a Heves Megyei Iparkamara (HKIK) épületében.

G. Zs.

Fotó: Daniel Beran

A mentorprogram a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szervezésében valósul meg. Megyénkben is elindult a beszállítói- és külpiaci mentoráltak kiválasztása. A program célja a mikro-, kis- és középvállalkozások segítése, a termelés ösztönzése és szolgáltatási színvonaluk emelése a nagyobb cégek részvételével.

Az országos program több részletből áll, a csütörtöki eseményen a mentorálás került középpontba. A beszállító alpogram célja, hogy a kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncolatba. A megyében az Aventics Kft, Seissenschmidt Kft, és a SBA Kft. csatlakozott mint mentoráló. Ezekhez a cégekhez kapcsolódó mentorált vállalkozások segítséget kapnak majd abban, hogy vállalkozásukat fejlesszék és olyan szintre emeljék a termelésüket, hogy a magas követelményeknek megfeleljenek, ami szükséges ahhoz, hogy sikeres beszállítóvá válhassanak.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában