különlegesség

2019.05.11. 09:35

Mesebeli mézeskalács ház bújik meg Heves határában

Olyan mesebeli házikó készül a Heves megye határában található Bárnában, amelyet még Jancsi és Juliska is megirigyelne, ha láthatnák.

Heol

Az alkotó szinte minden nap dolgozik a házikón

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

Boszorkány helyett viszont itt egy ügyes mesterember, Marczi Zsolt helyi művész fogadta Nool.hu-t.

Mint kiderült a mézeskalács ház megálmodója a község polgármestere, Oravecz Roland, aki ismervén Zsolt tehetségét, megkérte őt, hogy alakítsa át az egyik helyi parasztházat, amely a későbbiekben tájházként szolgálja majd Bárnát. A kívülről mesebeli házikónak tűnő lak belsejét a tervek szerint népművészeti tárgyak és bútorok díszítik majd, amelyek egykor használati tárgyként szolgáltak.

Az alkotó szinte minden nap dolgozik a házikón Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap

– Amikor időm engedi itt vagyok, de szinte minden nap dolgozom rajta úgy két órát – mesélte a Nool-nak Zsolt, aki kézzel készíti és festi a ház minden részletét, a legkisebb kockától a kicsi gombákon keresztül, a ház oldalán csüngő lopótökökig. A meséhez hűen erdei házat képzeltek el, amelyet benőtt a növényzet, ennek illusztrálásához a készítő gipszből és filcből készített kúszó növényzetet, illetve valódi fával és mohával tette élethűvé alkotását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában