heves megye

2017.11.23. 14:33

Mézes reggelit kínálnak megyénkben a méhészek

Idén is sokan csatlakoztak megyénk méhészei közül az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium által életre hívott Európai Mézes Reggeli programhoz.

Mint azt Bíró Pétertől, a Megyei Méhész Műhely Egyesület vezetőjétől megtudtuk, megyénk számos településén: Hatvanban, Gyöngyösön, Rózsaszentmártonban is szerveztek méznépszerűsítő programokat az óvodákban, iskolákban. Egerben november 24-én, pénteken délelőtt a Bervavölgyi óvodába Balogh Csaba, a Hunyadi Mátyás Általános Iskolába pedig Király Lajos, andornaktályai méhész visz kóstolót a gyerekeknek a mézes csemegékből.

Magyarország egyébként első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkortól kezdve évről évre több helyszínen szerveznek mézes reggeliket, amelyeken méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatják őket. A kezdeményezés célja az egészséges életmód, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése.

B. K.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában