eger

2017.09.24. 14:23

Gál Sándor a Pro Agria civil szakmai díjas

A város előrelépését, az emberek életminőségének javítását segítik a helyi civilek, Ilyen volt az Eger XXII. Civil Ünnep.

– Egészségügy, kultúra, idegenforgalom, sport – sorolt fel néhány területet dr. Varga Gyula köszöntő beszédében, melyek sok más civil egyesülettel együtt megjelentek Eger XXII. Civil Ünnepén. A felvonulást követően a színpadon a szervezőbizottság vezetője arról is beszélt, az egri civilek mindenhol jelen vannak az élet meghatározó területein, s munkájukat másokért, a város és lakói életének jobbításáért végzik.

A civil ünnep arra is szolgált, hogy az Érsekkertben a sátrak alatt és a színpadon bemutathassák mindazt, mivel járulnak hozzá Eger előrelépéséhez, az emberek segítéséhez.

– Vitatkozzunk a demokrácia szabályai szerint, de kössön össze minket a hit és az elkötelezettség – fogalmazta meg gondolatait Habis László, a város polgármestere, utalva a civil életre. A Pro Agria civil szakmai díjat idén Gál Sándor vehette át az ünnepen, aki amellett, hogy a Civil Alap Bíráló Bizottság tagja, számos egyéb civil szervezetben is tevékenykedik, s az egri civil életet hazánkban és határainkon túl is népszerűsítette már.

Köszönő beszédében az ünnep jelentőségéről, s arról szólt, nincs még egy ilyen város, mint Eger, ahol ennyire hinnének a civilek a közösség erejében.

– Az elismerés arra biztat, hogy jól szolgáljam városomat, s ne legyek más, mint amilyen vagyok – jegyezte meg Gál Sándor.

Idén az Eger a mi városunk vándorserleget a Fegyveres Erők és Testületek Egri Dobó István Nyugdíjas Klubja vehette át a megnyitón. A program a színpadi produkciókkal, sátras bemutatkozókkal folytatódott.

J. H.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában