alapanyag-tároló

2018.11.27. 16:26

Mintaprojekt az erdőtelki félmilliárdos beruházás: automata raktárat épített az SBS

Átadták az SBS Kft. új egyedi, automata alapanyag-tárolóját kedden Erdőtelken. A beruházás közel félmilliárd forintba került, a cég az Irinyi-terv keretében állami támogatást is kapott a fejlesztéshez.

T. B.

Balogh László, az SBS Kft. ügyvezető igazgatója a keddi ünnepségen felidézte, a 21 éves cég sokáig kereste útját, majd 13 évvel ezelőtt egy nagy fejlesztést követően egyik vevőjük azt mondta, amit látott meggyőző, elégedett a hegesztéssel és a forgácsolással, de a felület előkészítésén javítani kell. Ha abban fejlődnek, tárgyalhatnak együttműködésről. Ez indította el a vállalkozást a mai útján, amikor darukat, alvázakat készítenek, exportra, ehhez azonban föl kellett nőniük. Elmondta, két-három évvel ezelőtt a szakemberhiány sarkallta őket a folyamatok fejlesztésére, a veszteségidő csökkentésére, a hatékonyság növelésére. Olyan alapanyag ellátó rendszert hoztak létre, amely hosszú távon támogatja a cég fejlődését. Így épült föl az ország legmodernebb lemezraktára, amelynek működését saját fejlesztésű programmal hangolták össze a cég többi rendszerével.

Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerint az SBS-hez hasonló versenyképes cégekre van szüksége a magyar gazdaságnak. A kis-és középvállalkozásokat négymilliárd forintos támogatással motiválják hasonló fejlesztésekre. A raktárberuházás egy mintaprojekt, magában foglalja az új ipari forradalom lehetőségeit. Szerinte a munkavállalók szemléletének formálása is fontos, ahhoz, hogy üzemelteti tudják a berendezéseket, fontos a tudás.

Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, az SBS magyar tulajdonú cég, a magyar gazdaság hazai tulajdonú vállalkozások nélkül félkarú óriás. Az SBS nagy szerepet játszik a megye gazdasági tengelyen kívül eső részének foglalkoztatásában, fontos a szakmai képzésben és az Ipar 4.0 folyamatokban. Filozófiájuk – gyakorlat a múltból, technika a jövőbe, gyártás a jelenben – hivatástudatról árulkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában