Mirkóczki Ádám: hatezer koronavírus-gyorstesztet rendelt Eger

Hatezer koronavírus gyorstesztet rendeltünk, száz hamarosan megérkezhet, ezekből az Idősek Bervavölgyi Otthonának lakóinál használják majd – jelentette be Mirkóczki Ádám polgármester pénteken.

G. Zs.

A polgármester hozzátette, a Petőfi úti idősek otthonában az Országos Mentőszolgálat végzett tesztelést.

Beszámolt arról is, hogy 7500 újabb maszk érkezett, amit a napokban kiosztanak, így a hétvégére 22 ezer 500 háztartásba jutnak el ezek a védőeszközök.

A kormány ismét lehetőséget adott a polgármestereknek, hogy szigorítsanak a kijárási korlátozáson. Mirkóczki Ádám erre a hétvégére ugyanazokat az intézkedéseket rendelte el, mint a húsvéti hosszú hétvégére, egyebek közt a közterek és az önkormányzati parkolók lezárását.

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése nyomán az előzetes becslések szerint milliárdos hiány lesz a város költségvetésében. Azonban megteszünk mindent, hogy megfelelő mennyiségű védelmi és fertőtlenítő eszközt és tesztet szerezzünk be, melyekkel az egrieket egészségét szolgáljuk – mondta a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában