közlekedés

2019.04.12. 16:25

Modern Mercedes buszokat kap Eger és Hatvan

Mercedes autóbuszokat adott át az Inter Traction Electrics Kft. a VOLÁN-nak Debrecenben. A járművekből néhány Egerben és Hatvanban is forgalomba áll majd.

MTI

Forrás: Haon.hu

Fotó: Matey István

Tizenhét szóló városi autóbuszt vett át a VOLÁN Buszpark Kft. pénteken Debrecenben, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén. Ezek voltak az utolsó darabjai annak az 50 Mercedes-Benz Conecto Next Generation járműnek, amelyet készre szerelve szállított le a járműgyártó a közlekedési társaságnak – írja az MTI.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az új Mercedes buszok átadásakor azt mondta, a korszerű, versenyképes közösségi közlekedésnek utasbarátnak, innovatívnak, fenntarthatónak, integráltnak és rugalmasnak kell lennie.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese kiemelte: a Volán-társaságok a helyközi és távolsági közlekedésen túl elkötelezettek a helyi közlekedés magas színvonalú kiszolgálása mellett is. Ezt bizonyítja, hogy országszerte hatvanhat településen látják el a közszolgáltatási feladatokat, és folyamatosan bővítik az együttműködéseket.

– Ebben nagy segítségünkre lesznek a most átvett új, modern autóbuszok, amelyek Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánban és Hatvan elővárosában állnak forgalomba – jelezte a szakember.

A buszokról képgaléria a Haon.hu oldalon tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában