projektzáró

2019.07.19. 17:30

Mostantól komfortosabban élhetnek a lakók Fedémesen

Több évtizedes álmuk vált valóra a helyieknek.

B. K.

Varga Bertalan alpolgármester a rendszer vezérlőjével Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor +36303330726

Az észak-hevesi, alig négyszáz lelkes településen pénteken projektzáró eseményen ünnepelték meg, hogy elkészült az az egyedi szennyvíztisztító rendszer, amely komfortosabbá teszi az itt élők napjait. Az európai uniós és állam támogatásával kiépült rendszernek köszönhetően végleg búcsút inthettek a szippantós autónak. Válóczi István polgármester elmondta, két éve kapták a jó hírt, hogy Horváth László, a térség országgyűlési képviselője segítségével 98 millió forintot nyertek pályázaton a célra, amely összeghez 14 millió ­forint önrészt biztosított az önkormányzat.

Varga Bertalan alpolgármester a rendszer vezérlőjével Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Mára közel nyolcvan háztartásban használják a kiépített technológiát. Az egyedi ­rendszer kiépítése azokon a településeken alkalmazható, ahol a földrajzi adottságok miatt nagyon költséges a nagyobb rendszerekhez csatlakozni. Fedémes épp ilyen kis falu.

A pénteki ünnepségen részt vett Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, és számos környékbeli település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában