magyar falu program

2019.09.29. 13:41

Műszerek érkeztek az átányi orvosi rendelőbe

1500 helyi lakos ellátását segítik nagymértékben ezek az eszközök.

Sz. K.

Kétmillió forint értékben kapott orvosi eszközöket a község a Magyar Falu Program keretében az elmúlt időben – közölte dr. Szabó János háziorvos. Elmondta, olyan eszközök érkeztek, amikkel a diagnosztikát nagymértékben javíthatják. A lakosság helyben megkaphat olyan szolgáltatásokat, amikért eddig szakrendelőbe kellett menniük.

– Van 24 órás vérnyomásmérő és EKG-készülékünk, labor-automataműszerrel pontosan tudjuk diagnosztizálni a húgyúti fertőzéseket. Rendelkezünk olyan eszközzel is, amivel az embóliát vagy a szívinfarktusra utaló laboreltérést ismerhetjük fel. A fülbetegségek vizsgálatára speciális eszközt kaptunk. Megtudhatjuk továbbá, hogy a sürgősségi esetekben a gyulladást baktérium vagy vírus okozza-e – magyarázta.

Megjegyezte még, hogy az átányi orvosi rendelőben 1500 helyi lakos ellátását segítik nagymértékben ezek az eszközök. Mindez európai színvonalú háziorvosi ellátást biztosít, s mivel messze vannak a szakorvosi rendelőintézetek, kórházak, ezért fontos a megfelelő helyi diagnosztika, s eszközök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában