EGER

2017.09.29. 17:47

Nagy durranások a Kutatók Éjszakáján

Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is készülnek programokkal a tudományok után érdeklődő fiatalok, felnőttek számára.

J. H.

A kutatók megmutatják a vidám arcukat, saját kutatási területeikről mindenki számára érthetően számolnak be. Az Eszterházy Károly Egyetemnek csak az Egri Campusán csaknem száz programra várják a vendégeket – árulta el dr. Murányi Zoltán, a Varázstorony igazgatója a pénteki – egész napos – Kutatók Éjszakájáról.

Természetesen az egyetem többi campusain, így Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is készülnek programokkal a tudományok után érdeklődő fiatalok, felnőttek számára. Egyebek között tudományos játszóházzal, interaktív és látványos fizikai és kémiai kísérletekkel, előadásokkal, sporttal, történelmi bemutatóval töltik meg az épületeket, melyeket péntek délelőtt az iskolások, óvodások vettek birtokukba.

Biológia és földrajz – válaszolták az általános iskolás diákok arra a kérdésünkre, melyik természettudományos tantárgyakat kedvelik leginkább.

Idén is izgalmas és érdekes feladatokkal csábít a Kutatók Éjszakája Fotó: Berán Dániel

– Szeretek földrajzi helyek után kutatni, fokhálózatban helyeket keresni – tette hozzá Márton a gyakorlóiskola tanulója. Pártos Sándorné, a Gyermeklánc Óvoda óvodapedagógusa elmondta: évek óta járnak a Kutatók Éjszakájára és minden évben találtak eddig olyan programokat, melyek érdeklik az óvodás korosztályt is.

– A gyermekek főleg sportoltak, sok eszközt kipróbáltak, élvezettel játszották az ügyességi feladatokat – mesélte.

J. H.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában